Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11_12_15_92-98.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
236.79 Кб
Скачать

60. Охарактеризуйте напрями діяльності на ринку інвестиційного кредиту Державного агентства України з інвестицій та інновацій.

Спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері інвестиційної діяльності є Державне агентство України з інвестицій та розвитку (Держінвестицій України). Основними завданнями є: *участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційної діяльності *сприяння залученню інвестицій, забезпечення підвищення вітчизняного потенціалу з експорту продукції, що виробляється на підприємствах галузей національної економіки, а також стимулювання вітчизняного виробництва продукції, імпорт якої становить значну частку на ринку України.

 Держінвестицій відповідно до покладених на нього завдань: *готує пропозиції щодо: забезпечення провадження інвестиційної діяльності; розроблення програм з питань інвестицій та розвитку, їх виконання та фінансування за рахунок коштів держбюджету; визначення обсягу коштів для надання фінансової підтримки суб'єктам господарювання, які реалізують інноваційні та інвестиційні проекти, виробляють експортоорієнтовану або імпортозамінну продукцію; *вживає заходів до залучення іноземних та внутрішніх інвестицій в національну економіку, поліпшення інвестиційного клімату в Україні та розвитку інвестиційного ринку; *визначає за погодженням з Першим віце-прем'єр-міністром України: порядок конкурсного відбору інвестиційних проектів; разом з Держ комітетом з питань науково-технічного та інноваційного розвитку порядок конкурсного відбору інноваційних проектів; *формує базу даних інвестиційних проектів; *розробляє та запроваджує механізм залучення інвестицій в економіку країни; *укладає відповідно до законодавства міжнародні договори про співробітництво у сфері інвестиційної діяльності тощо.

61. Розкрийте роль Державної інноваційної фінансово-кредитної установи у фінансуванні інноваційних проектів.

Засновником ДІФКУ є держава в особі Кабінету Міністрів України. Метою ДІФКУ є здійснення фінансової підтримки інноваційної діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності, а також залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку національної економіки. Основними завданнями ДІФКУ є: *фінансування за рахунок власних та залучених коштів інноваційних та інвестиційних проектів і програм *фінансування заходів щодо розвитку інноваційної інфраструктури *залучення коштів, у тому числі іноземних, для фінансування інноваційних та інвестиційних проектів і програм *розроблення та здійснення комплексу заходів передінвестиційного характеру *налагодження співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, урядовими та неурядовими організаціями іноземних держав з питань залучення фінансових ресурсів в економіку України і реалізація спільних інноваційних та інвестиційних проектів і програм. Банком –партнером ДІФКУ є Український банк реконструкції та розвитку (УБРР) .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]