Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11_12_15_92-98.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
236.79 Кб
Скачать
  1. Визначте роль інформаційного забезпечення інвестиційного кредиту.

Інформаційне забезпечення інвестиційного кредиту – реалізується на початковому етапі процессу надання інвестиційного кредиту, оскільки при наданні заявки до банку позичальник повинен додати певні документи, адже клопотання про надання кредиту повинно бути обгрунтоване показниками діяльності підприємства, яке бажає отримати кредит. Перелік документів залежить від конкретного обєкта кредитування. Наприклад, для довгострокового інвест кредиту позичальник крім заявки повинен надати такі документи: ТЕО, графік надходжень і платежів, розрахунок строку окупності тарентабельності, відомості про кредити отримані в інших банках, фінансові звіти(в т.ч. завірені аудитором), документи по забезпеченню, затверджену проектно-коштористу документацію, основні техніко-ек пока-ки, контракти на будівництво, на закупівлю, висновки екологічної експертизи. Для прийняття рішення про кредитування витрат на організацію випуску нової ппродукції позичальник має додатково подати ще такі документи як: план під-ва про оновлення продукції, висновок експертів, копії угод і нарядів та ін. Тобто інформаційне забезпечення грає велику роль, адже процесс кредитування починається саме зі збору інформації, без якої не можна прийняти позитивнее рішення про кредитування проекту, тому для банку головне, щоб позичальник наддав максимум інформації про сам проект, який кредитуватиметься і про свою діяльність, з результатів якої(прибуток) буде повертатися сума кредиту та %.

30. Визначте роль угод для мінімізації ризиків інвестиційного кредитування.

Кредитна угода(договір) – це юридичний документ, що визначає взаємні зобов’язання і відповідальність між комерційним банком і клієнтом з нагоди одержання останнім банківських позичок.

У кредитному договорі передбачається: розмір кредиту, умови надання та погашення позички, відсоткова ставка за кредит, зобов’язання підприємства по заставі та форми забезпечення позичок, перелік розрахунків та відомостей, необхідних для кредитування, строки їх надання та інші умови. Конкретний зміст договору і перелік умов визначаються за угодою сторін. Правильно складений договір повинен захистити інтереси банку та представлених ним осіб (вкладників та акціонерів) шляхом встановлення необхідних обмежень на дії позичальника, які можуть являти собою загрозу для повернення коштів банку.

У звізку з тим, що інвестиційне кредитування належить до найризиковіших операцій банків, тому сам процес повернення коштів(яким чином, коли, де банк може здійснювати повернення коштів) повинен бути детально визначений в кредитній угоді.

Виходячи з цього, кредитна угода має містити умови, які є 2 видів:

Обмежувальні – обмеж позичальника, щодо здійснення певних заходів(злиття, купівля осн капіталу, здійснення продажу активів)

Зобов’язальні – зобовязуть позичальника здійснюват певні заходи( надавати фін звіти з певн періодичнітю,підтрим певний рівень ліквідності)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]