Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11_12_15_92-98.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
236.79 Кб
Скачать

53. Визначте роль державного інвестиційного кредитування в розвитку національної економіки.

Державний інвестиційний кредит - це сукупність кредитних відносин, в котрих кредитором виступає держава, а позичальником - підприємства, організації та установи (найчастіше державної форми власності).Гол. особливістю держ.інвест. кред-ня є те, що воно має прямий та цільовий характер, такі кредити є строковими , поворотними,тому повинні забезпечуватися заставою або гарантією. Обсяги державного кредитування й його напрями визначаються державною політикою, а тому й мають згачне місце в розвитку економіки. I. Принцип отримання максимального ефекту від використання бюджетних ресурсів;II. Принцип цільового характеру використання бюджетних ресурсів;III. Принцип поєднання власних, кредитних та бюджетних джерел;IV. Принцип надання бюджетних коштів з урахуванням виконання виробничих і інших показників діяльності та з урахуванням фактичного використання раніше наданих ресурсів.

Державний інвестиційний кредит охоплює всіх суб’єктів національної економіки та сфери діяльності нац..економіки.

Державне агентство з інвестицій та управління нац.. проектами України – є цент органом виконавчої влади, координується КабМіном. Завдання :- реєстрація держ. Політики у сфері інвестиційної діяльності та управління нац.. проектами;-здійснення управління нац. Проектами; - здійснення заходів, спрямованих на поліпшення інвестиційного іміджу України, та підтримка інвестиційного розвитку регіонів України. Керується: Конституцією та законами України, іншими актами законодавства України, а також дорученням Президента України.

55. Охарактеризуйте принципи, об’єкти та суб’єктів державного (бюджетного) кредитування інвестиційних проектів.

Державний інвестиційний кредит - це сукупність кредитних відносин, в котрих кредитором виступає держава, а позичальником - підприємства, організації та установи (найчастіше державної форми власності).

Державне (бюджетне) кредитування інвестиційних проектів здійснюється на принципах: *Принцип отримання максимального ефекту від використання бюджетних ресурсів. *Принцип цільового характеру використання бюджетних ресурсів. *Принцип поєднання власних, кредитних та бюджетних джерел. *Принцип надання бюджетних коштів з урахуванням виконання виробничих і інших показників діяльності та з урахуванням фактичного використання раніше наданих ресурсів.

Об’єкти: нове будівництво та об’єкти виробничого призначення; будівництво перспективних будов, що вже розпочалося; технічне переоснащення та реконструкція діючих підприємств, що належать до державної власності; об’єкти соціально-культурної сфери; витрати на придбання устаткування, яке не входить до кошторису будов та об’єктів, що фінансуються державою.

Суб’єкти: держава в особі Міністерства фінансів, Головного управління державного казначейства, Міністерства економіки та інших міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади; установи банків;та з іншого боку підприємства, найчастіше державної форми власності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]