Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекц ї КСБКДП2010.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Порядок дій підрозділів банку щодо корегування діяльності Позичальника перед видаванням йому кредиту

Здійснюється в таких випадках:

- при збитковій діяльності;

- при невідповідності розміру кредиту можливостям Позичальника з його повернення; - при нестабільному фінансовому стані.

1. Визначення параметрів діяльності Позичальника, що підлягають корегуванню: 2. Корегування діяльності Позичальника:

- проведення зустрічі з керівництвом підприємства-Позичальника з метою з'ясування питань, що цікавлять, та внесен­ня коректування в ТЕО і розрахунок окупності кредиту.

3. Визначення розміру кредиту після здійснення коректування тільності Позичальника (забезпечує кредитний підрозділ).

4. Відображення умов коректування діяльності Позичальника, і контролю за її виконанням у ході його роботи з позиковими коштами, та санкцій за їхнє можливе порушення в договорі кредитування (забезпечує юридичний підрозділ).

Порядок дій підрозділів банку щодо контролю виконання Позичальником обов'язків за кредитом

1. Заведення кредитної справи на Позичальника і її постійне ведення (забезпечує кредитний підрозділ, служба безпеки).

2. Відпрацьовування плану-графіка роботи з Позичальником:

- загальне фінансове становище;

- своєчасне погашення відсотків;

- контроль закладеного майна;

- контроль цільового використання кредиту (забезпечує кре­дитний підрозділ).

- контроль виконання Позичальником етапів ТЕО за терміна­ми і обсягам угод.

3. Формування обліку порушень, допущених Позичальником період користування кредитом (забезпечує кредитний підрозділ, служба безпеки).

4. Фіксування ознак важкого фінансового становища, збільшення ступеня ризику, інших нефінансових симптомів (забезпечує кредитний підрозділ, служба безпеки).

5. Складання проміжних аналітичних документів про стан роботи Позичальника (забезпечує кредитний підрозділ, служба безпеки, юридичний підрозділ).

6. Проведення нарад з керівництвом Позичальника про хід цільної роботи і внесення пропозиції з її поліпшення.

7. Внесення за необхідності пропозицій Кредитному Комітету (Раді) про зміну в режим кредитування Позичальника (забезпечує кредитний підрозділ).

8. Застосування санкцій за порушення Позичальником договір­них зобов'язань (забезпечує юридичний підрозділ, служба безпеки).

Порядок дій підрозділів банку щодо повернення кредиту

1. Проведення аналізу операційної діяльності Позичальника-боржника за період роботи з позиковими коштами, але не менш ніж за останні 4 місяці:

- виділити нераціональні і завищені постійні і поточні витрати і визначити достатність економії коштів за рахунок їх виключення (зменшення) для повернення кредиту (забезпечує кредитний підрозділ).

- визначити можливості з корегування (оптимізації) витрат за видами діяльності з метою досягнення економії коштів і забезпечення повернення кредиту (забезпечує кредитний підрозділ).

2. Визначення можливостей Позичальника щодо реалізації нереалізованих запасів товару (продукції, послуг) за рахунок покупців з числа клієнтів банку.

3. Визначення можливостей Позичальника щодо збільшення реалізації товару (продукції, послуг) за рахунок зменшення обсягів угод через "чорний нал".

4. Підготовка аналітичного звіту щодо виявлених можливостей повернення кредиту і внесення пропозицій їхньої реалізації Кредитному Комітету (Раді).

5. Проведення наради з Позичальником з метою реалізації можливостей щодо повернення кредиту.

6. Відпрацьовування додаткової угоди про порядок погашення заборгованості за кредитом.

7. Контроль виконання Позичальником своїх зобов'язань щодо погашення заборгованості за кредитом (забезпечує кредитний підрозділ, юридичний підрозділ, служба безпеки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]