Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vovchak Investyvanya (Kn)_ ukr.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
2.61 Mб
Скачать

7.4. Фінансове забезпечення інновацій. Розвиток венчурного фінансування

Розвиток інноваційної діяльності за останні роки дозволяє ви­ділити три етапи фінансування інновацій в Україні:

1-й етап - до початку 90-х років - характеризувався держав­ною регламентацією процесу впровадження досягнень науки у виробництво;

2-й етап - початок 90-х - 92 роки - при збереженні відносно стабільного бюджетного фінансування були здійснені спроби пере­ходу наукових організацій на елементи госпрозрахунку і фінан­сування установ за рахунок коштів замовників.

3-й етап - після 92 року і до теперішнього часу - характеризується абсолютним скороченням бюджетного фінансування науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок, що призвело до необхідності створення системи альтернативного фінансування, заснованого на принципах багатоджерельного фінансування.

На даний час основними джерелами фінансування інноваційної діяльності є:

■=> кошти Державного бюджету України;

■=> кошти місцевих бюджетів і кошти бюджету Автономної Республіки Крим;

■=> власні кошти спеціалізованих державних і комунальних інноваційних фінансово-кредитних установ;

<=> власні чи запозичені кошти суб'єктів інноваційної діяльності;

^ кошти (інвестиції) будь-яких фізичних і юридичних осіб;

■=>інші джерела, не заборонені законодавством України.

Джерела фінансування і порядок їх виділення для інноваційних організацій визначається залежно від того, куди організаційно від­несені наукові організації:

- в наукових організаціях, що входять до складу виробничих об'єднань підприємств, джерелом фінансування є прибуток даного підприємства, а також кредити банків;

Інноваційна форма інвестицій ?47

- в наукових організаціях, які підпорядковуються безпосе-

редньо міністерствам і відомствам, джерелом фінансування є: кошти на науку, які виділяються галузевими міністерства­ми і відомствами, власні кошти наукових організацій від виконання ними наукових розробок, кредити банків;

- академічні і вузівські організації, наукові інститути, які під-

порядковані національній академії наук і здійснюють фундаментальні наукові розробки, фінансуються переважно за рахунок коштів державного бюджету, а різного роду науково-технічні розробки, що виконуються за договорами, фінансуються за рахунок коштів замовника, а банківський кредит надається під відповідні інноваційні розробки. Сьогодні фінансуються переважно фундаментальні та довго­строкові прикладні дослідження, що мають загальнонаціональне значення, а також міждержавні, загальнодержавні науково-тех­нічні програми та проекти. Крім того, держава створює умови для фінансування науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт із різних джерел.

Бюджетні кошти виділяються переважно не на утримання нау­кових організацій, а на виконання конкретних наукових програм, різного роду науково-дослідних розробок.

Активну участь у фінансовому забезпеченні інноваційного роз­витку економіки відіграють державні установи - спеціалізовані державні небанківські інноваційні фінансово-кредитні установи, до яких належить Державна інноваційна фінансово-кредитна установа. Вона підпорядковується спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності і діє на основі Положення (Статуту), що затверджу­ється Кабінетом Міністрів України. Необхідні кошти формуються за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на відповідний рік, залучених згідно з чинним законодавством вітчизняних та іноземних інвестицій юридичних та фізичних осіб, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, доходів від власної чи спільної фінансово-господарської діяльності та інших джерел, не заборонених законодавством України.

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа надає суб'єктам інноваційної діяльності фінансову підтримку для реалізації ними інноваційних проектів у таких формах (рис. 7.2). Для здійснення фінансової підтримки місцевих інноваційних програм органи місцевого самоврядування можуть створювати j комунальні спеціалізовані небанківські інноваційні фінансово-кре-

248 Тема 7

дитні установи і підпорядковувати їх виконавчим органам міс­цевого самоврядування.

Повне безвідсоткове

кредитування (на умовах

інфляційної індексації)

пріоритетних інноваційних

проектів за рахунок бюджетних

коштів.

Повна чи часткова компенсація

(за рахунок бюджетних коштів,

відсотків, сплачуваних

суб'єктами інноваційної

діяльності банкам та іншим

фінансово-кредитним

установам за кредитування

інноваційних проектів

Часткове (до 50 %) безвідсоткове

кредитування (на умовах інфляційної

індексації) інноваційних проектів за

рахунок бюджетних коштів та залучення

до фінансування проекту решти

необхідних коштів виконавця проекту і

(або) інших суб'єктів інноваційної

діяльності.

Надання державних гарантій камерційним банкам, що ініціюють кредитування пріоритетних інноваційних проектів

Майнового страхування

реалізації інноваційних

проектів у страховиків

відповідно до Закону України

"Про страхування"

Рис. 7.2. Форми фінансової підтримки реалізації інноваційних

проектів

Велику роль у фінансуванні інноваційної діяльності відіграють позичкові кошти, до яких відносять:

  • кредити банків;

  • позикові кошти інноваційного підприємства від розміщення

облігацій; ^податковий кредит;

комерційний кредит постачальників матеріальних ресурсів

при покупці цих ресурсів із відстроченим платежем;

лізинг.

Активну участь у фінансуванні інноваційного процесу в Укра­їні відіграють комерційні банки, кредитна політика яких направ­лена, насамперед, нв банківське обслуговування інноваційної ді­яльності підприємств.

Серед них вирізняється Український інноваційний банк "Укрінбанк", специфікою якого є те, що:

по-перше, він забезпечує акціонерам можливість одержання високого процента на вкладений капітал;

Інноваційна форма інвестицій -,49

^по-друге, при сприянні банку акціонери мають можливість опе­ративно і якісно вирішувати питання власного науково-тех­нічного розвитку й одержати від цього додатковий прибуток, а також організувати широкомасштабне впровадження розробле­них ними нововведень і безпосередньо брати участь в одержанні прибутку від їх експлуатації;

по-третє, через банк акціонери можуть одержати па пільго­вих умовах кредит для вирішення не тільки науково-технічних, а й виробничих завдань власного розвитку;

^по-четверте, завдяки обліку потреб у науково-технічній про­дукції та можливостей наукового потенціалу регіону банк забез­печує високий рівень інформованості акціонерів із таких питань Це дає можливість із більшою ефективністю планувати та здій­снювати власні програми науково-технічного й соціально-еконо­мічного розвитку.

Однією з форм фінансування інноваційної діяльності підпри­ємств є податковий інвестиційнім кредит, який визначається як: відстрочка сплати податку на прибуток, що "надається суб'єкту підприємницької діяльності на визначений строк з метою збіль­шення його фінансових ресурсів для здійснення інноваційних про­грам з наступною компенсацією відстрочених сум у вигляді до­даткових надходжень податку через загальне зростання прибутку, що буде отриманий згідно з чинним законодавством внаслідок реалізації інноваційних програм.

Одним із способів оновлення основних засобів підприємства, що найбільш динамічно розвивається, є лізинг (див. тему 4). Розвиток лізингу є одним із найпрогресивніших методів мате­ріально-технічного забезпечення виробництва Він відкриває доступ до найпередовішої техніки і дає можливість розв'язати про­тиріччя між необхідністю використання такої техніки і швидким її моральним старінням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]