Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0161724_AC6C1_bilousov_yu_v_vikonavche_provadzh...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Глава 5, СтяДії виконавчого провадження

71

ціалізованій організації, яка запропонувала найбільш приваб, ливі умови продажу арештованого майна (найменший розмір комісійної винагороди). Якщо спеціалізовані організації запро­понували однакові умови або всі вони відмовилися від прийнят­тя на реалізацію запропонованого арештованого майна, його за розпорядженням начальника відділу ДВС передають на реалі­зацію спеціалізованій організації за абеткою у порядку черго­вості.

Якщо вартість майна перевищує 20 тис. грн., то документи на реалізацію такого майна державний виконавець передає до спеціалізованої торговельної організації через відповідний від­діл ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції.

Державний виконавець подає до відповідного відділу ДВС всі необхідні документи на реалізацію майна. Вказаний відділ ДВС в 3-денний термін із моменту надходження зазначених документів, у разі відповідності їх чинному законодавству України, надсилає їх до відповідної спеціалізованої торговель­ної організації для укладення з відділом ДВС договору про на­дання послуг із реалізації арештованого майна.

У разі виявлення невідповідності матеріалів вимогам чин­ного законодавства України відповідний відділ ДВС Головно­го управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Київсь­кого чи Севастопольського міського управління юстиції у 3-денний термін повертає ці документи до відділу ДВС, що їх надав, для приведення їх у відповідність до вимог чинного за­конодавства України.

Якщо вартість майна перевищує 20 тис. грн., то документи на реалізацію такого майна державний виконавець передає до спеціалізованої торговельної організації після погодження з Мінюстом України у такому порядку:

а) державний виконавець подає до відповідного відділу ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, облас­ них, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції всі необхідні документи на реалізацію арештовано­ го майна;

б) указаний відділ ДВС в 3-денний термін із моменту надход­ ження зазначених документів, у разі відповідності їх чин­ ному законодавству України, надсилає їх копії до Департа­ менту ДВС;

) Мінюст України в 5-денний термін із моменту надходжен­ня зазначених документів, у разі відповідності їх чинному законодавству України, надає погодження на укладення до­говору про надання послуг із реалізації арештованого май­на, про що письмово повідомляє відповідний відділ ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, облас­них, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції;

г) відповідний відділ ДВС у 3-денний термін з моменту їх надходження надсилає зазначені документи до спеціалізова­ної торговельної організації для укладення з відділом ДВС договору про надання послуг із реалізації арештованого майна;

ґ) у разі виявлення невідповідності матеріалів вимогам чинно­го законодавства України відповідний відділ ДВС Головно­го управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київ­ського та Севастопольського міських управлінь юстиції у 3-денний термін повертає вказані документи до відділу ДВС, що їх надав, а Мінюст України у 5-денний термін — до відділу ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського місь­ких управлінь юстиції для приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства України (п. 5.12.6 Інструкції про проведення виконавчих дій).