Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0161724_AC6C1_bilousov_yu_v_vikonavche_provadzh...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Глава 4. Губ'єктн виконавчого провадження (виконавчих правовідносин)

51

розділів примусового виконання рішень відділу ДВС Головно­го управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київсь­кого та Севастопольського міських управлінь юстиції, їх за­ступники, головні державні виконавці, старші державні вико­навці, державні виконавці підрозділів примусового виконання рішень відділів ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції, начальник, заступник начальника, головний державний виконавець, старший державний виконавець, дер­жавний виконавець районного, міського (міста обласного зна­чення), районного у місті відділу ДВС.

Державний виконавець є представником влади і здійснює примусове виконання судових рішень, постановлених іменем України, та рішень інших органів (посадових осіб), виконання яких покладено на ДВС, у порядку, передбаченому законом (ст. 4 Закону України "Про ДВС"). " Вимоги, яким мають відповідати державні виконавці.

Державним виконавцем може бути громадянин України, який має юридичну освіту, здатний за своїми особистими і ді­ловими якостями виконувати покладені на нього обов'язки (ст. 8 Закону України "Про ДВС").

-і 3 1 січня 2004 року заступником директора Департаменту ДВС — начальником відділу примусового виконання рішень, заступником начальника відділу примусового виконання рі­шень Департаменту ДВС, головним державним виконавцем, старшим державним виконавцем Департаменту ДВС, началь­ником підрозділу примусового виконання рішень відділу ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Київського та Севастопольського міського управління юстиції, його заступником, головним державним виконавцем, старшим державним виконавцем підрозділу примусового виконання рі­шень відділу ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Київського та Севастопольського місько­го управління юстиції, начальником районного, міського (міс­та обласного значення), районного у місті відділу ДВС при­значається громадянин, що проживає постійно на території України не менше п'яти років, із вищою юридичною освітою та зі стажем юридичної роботи не менше ніж три роки.

Не може бути призначено на посаду державного виконавця осіб, щодо яких є обмеження, передбачені Законом України "Про державну службу".

Призначення державного виконавця.

З 1 січня 2004 року заступників начальників районних, мі­ських (міст обласного значення), районних у містах відділів ДВС, головних державних виконавців, старших державних ви­конавців та державних виконавців цих відділів призначають на посаду та звільняють із посади начальники Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції за поданням начальників районних, міських (міст обласного значення), ра­йонних у містах відділів ДВС.

Головних державних виконавців, старших державних вико­навців та державних виконавців підрозділу примусового вико­нання рішень відділів ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольсь­кого міських управлінь юстиції призначають на посаду та зві­льняють із посади начальники Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольсь­кого міських управлінь юстиції.

Начальників підрозділів примусового виконання рішень відді­лів ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, об­ласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юс­тиції, їх заступників, начальників районних, міських (міст облас­ного значення), районних у містах відділів ДВС призначають на посаду та звільняють з посади начальники Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севасто­польського міських управлінь юстиції за поданням начальників відділів ДВС цих управлінь юстиції.

Заступника директора Департаменту ДВС — начальника відділу примусового виконання рішень, заступників директора Департаменту ДВС, державних виконавців Департаменту ДВС, начальників відділів ДВС Головного управління юстиції Мін­юсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції призначає на посаду та звільняє із посади Міністр юстиції України за поданням директора Депар­таменту ДВС.

Директора Департаменту ДВС призначає на посаду та звіль­няє з посади Міністр юстиції України (ст. 9 Закону України

"Пр° ДВС").

Державні виконавці несуть дисциплінарну відповідальність У порядку, встановленому законом. У разі вчинення держав­ним виконавцем під час виконання службових обов'язків діян-

4*

52