Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0161724_AC6C1_bilousov_yu_v_vikonavche_provadzh...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Глава 7

еііня і стягнення на доходи фізичної особи

117

примірниках іпотечного договору та договору про іпотечну кредит чи на нотаріально посвідчених копіях цих документу або за рішенням суду орган ДВС здійснює реалізацію предме. та іпотеки в порядку, встановленому іпотечним договором Відчуження предмета іпотеки здійснюють органи ДВС (ст. 62і Закону).

§ 6. Особливості виконання рішень за речовими зобов'язаннями

Основна особливість виконання рішень суду та інших юрисцик. ційних органів щодо речових зобов'язань боржника полягає} тому, що у виконавчому документі чітко визначено об'єкт ви­конання. Це річ, що визначена індивідуальними ознаками, яку має бути вилучено від боржника та передано стягувачеві.

У разі присудження стягувачеві предметів, зазначених у ви­конавчому документі, державний виконавець вилучає ці пред­мети у боржника і передає їх стягувачеві, про що складає акт передачі. Отримавши виконавчий документ про присудженн стягувачеві предметів, державний виконавець у встановленні строк виносить постанову про відкриття виконавчого провад­ження і встановлює боржникові строк для добровільного вико­нання рішення. В постанові також має бути вказано час ті місце примусового виконання рішення про передачу стягува­чеві присуджених предметів, якщо рішення не буде виконані добровільно, а також попередження стягувачеві про поверх­ня йому виконавчого документа, якщо він двічі не з'явиться на виконання без поважних причин.

Якщо боржник не виконав рішення добровільно, держаї™11 виконавець вилучає у нього в присутності понятих предм?111 зазначені у виконавчому документі, і передає їх стягува^61 про що складає акт вилучення у боржника предметів, зазніЧЄ' них у рішенні суду, та передачі їх стягувачеві, у трьох прі-г11?' никах. Перший примірник залишається у виконавчому про женні, інші — вручаються стягувачеві та боржникові під з0 писку на першому примірнику.

Якщо стягувач удруге не з'явиться на місце виконання

без

іас поважних причин у встановлений державним виконавцем -с,

державний виконавець складає акт про неявку стягувача на ч0. це виконання і виносить постанову про повернення викона го документа стягувачеві відповідно до ст. 40 Закону.

Якшо річ, яку мало бути передано стягувачеві в натурі, ишено. державний виконавець складає акт про неможливість 3 конаншл, шо є підставою для закриття виконавчого провад­ ження. .. .

у разіі письмової відмови стягувача від одержання предме-

. вилучених у боржника при виконанні рішення про переда-у їх стягувачеві, державний виконавець повертає зазначені редмети боржникові під розписку і виносить постанову про закінчення виконавчого провадження, причому внесений стя-г-увачем авансовий внесок поверненню не підлягає (ст. 60 За­кону)-

Якщо боржник перешкоджає виконанню рішення про пере­дачу стягувачев' присуджених предметів, державний викона­вець вирішує питання про притягнення його до відповідально­сті, встановленої чинним законодавством (підрозділ 5.9 Ін­струкції про проведення виконавчих дій).