Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0161724_AC6C1_bilousov_yu_v_vikonavche_provadzh...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Глава 5 СтяДії виконавчого провадження

69

терної бази даних і відповідає за її створення, впровадження матеріально-тгехнічне та технологічне забезпечення, збережен­ня і захист дааних.

Дані викошавчих документів, що надійшли до відділу ДВС підлягають обов'язковому внесенню до ЄДРВП. Положенням також передбачено внесення до ЄДРВП усіх виконавчих про­ваджень, а також відомостей майже про усі виконавчі дії, які проводить державний виконавець.

У наказі міро об'єднання виконавчих проваджень визнача­ється відділ, .який веде таке зведене виконавче провадження та координує діяльність інших відділів із його здійснення. З дер­жавних викоінавців цих відділів створюють виконавчу групу, порядок діяліьності якої визначено відповідно до наказу Мін­юсту від 17 травня 2004 р. № 37/51.

До зведенного виконавчого провадження з інших відділів надсилають нсопії виконавчих і процесуальних документів із виконання. З моменту створення такої групи до її керівника переходить піраво вирішення питань здійснення цього зведено­го виконавчого провадження. Якщо керівником виконавчої групи призначено працівника ДВС, який не є начальником відділу ДВС, то повноваження такої посадової особи може бу­ти йому надано відповідно до ст. 2 Закону за наказом Мін­юсту або Голповного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Кі-яївського та Севастопольського міських управлінь юстиції.

Якщо стяг;-неної суми для повного задоволення вимог однієї черги недостатньо, ці вимоги задовольняються пропорційно належній кожкному стягувачеві сумі з урахуванням календар­них строків надходження виконавчого документа на виконання у відповіднийі відділ ДВС.

Строк пр« введення виконавчих дій щодо зведеного вико­навчого проваадження відраховують із моменту приєднання до зведеного викконавчого провадження останнього виконавчого документа.

Після викоонання окремого виконавчого документа виконав­че провадженіня за цим виконавчим документом виводиться зі зведеного винконавчого провадження постановою державного

П ро затвердцження Порядку утворення та функціонування виконавчих груп при органам державної виконавчої служби: наказ Мінюсту від 17 траві» 2004 р. № 37/5, : зареєстрований у Мінюсті 17 травня 2004 р. за № 624/922 // ОВУ. — 2004. № 20. — Ст. 1388.

конавця і виноситься постанова про закінчення виконавчого вИоваДЖення (п. 4.19 Інструкції про проведення виконавчих

дій).

Елемент підготовки до проведення примусового виконання

аЄ і загальна щорічна дія, яку проводить Мінюст щодо ви-

начення організації для реалізації арештованого майна, згідно

Положенням про умови і порядок проведення тендерів (кон-

урсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації

арештованого державними виконавцями майна, затвердженим

наказом Мінюсту від 11 листопада 2003 р. № 136/51.

Метою проведення тендерів (конкурсів) із визначення спе­ціалізованих організацій є забезпечення реалізації арештовано­го державними виконавцями майна при примусовому виконан­ні рішень судів та інших органів (посадових осіб).

Тендер (конкурс) проводить комісія за наявності двох або більше допущених до нього претендентів, заяви від яких на­дійшли в установлений строк після опублікування повідомлен­ня про проведення тендера (конкурсу) з визначення спеціалі­зованих організацій, які можуть забезпечити реалізацію ареш­тованого державними виконавцями майна.

Тендер (конкурс) проводиться один раз на рік (у четверто­му кварталі поточного року); за його наслідками визначають переможців за адміністративно-територіальними одиницями (відповідно до місцеперебування переможців або їх філій).

Міністр юстиції України протягом десяти робочих днів із Дня надходження протоколу про результати проведення тенде­ра (конкурсу) затверджує протокол (або відмовляє у затверд­женні) та повертає його з відповідним обґрунтуванням для пе­регляду комісією прийнятого рішення.

Після затвердження протоколу про результати проведення тендера (конкурсу) Департамент ДВС в 10-денний термін із моменту отримання затвердженого протоколу заносить пере­можців тендера (конкурсу) за його адміністративно-територіаль-НОю одиницею до переліку спеціалізованих організацій, з якими °Ргани ДВС можуть укладати договори про реалізацію ареш­тованого майна.

*е безпосередньо під час виконання конкретного виконав-

Го Документа відповідно до п. 5.12.5 Інструкції про прове-

ову. __

Ння виконавчих дій майно передають на реалізацію тій спе-

2003.

№ 46. — Ст. 2414.

70