Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен.docx
Скачиваний:
343
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
817.6 Кб
Скачать

86.00Н як універсальна міжнародна система колективної безпеки. Повноваження рб і га у випадку загрози миру або порушення миру.

суперечок або ситуацій, які можуть призвести ДО порушення миру тощо.

ЩШД»Р “*• головний дорадчий, директивний та предстаї _ г

у^ІУДЬ р. згідно із статутом ООН. склад з 193 членів ООН і є форумом для багатостороннього

У-Щаерсальиа організація -*■ Прийом в члени Організації відкритті для всіх ін миролюбних держав, як» візьмуть на себе містяться в Статутізобов язанняі які, по судженню Організації, можуть » бажають цізобов язання виконувати. Прийом будь-якого тякох держави в Члени Організації проводиться постановою Генерально? Асамблеї за рекомендацією Ради БезпекиЛ 14 липня 2011 року має 193 держави-члени. Західна Сахара та ін маленькі держави не приєднались доООН через їх невизнання.ШдІ діяльності; (ст.іСтатуту ООН )-> підтримувати міжнародний мир і безпекуі з цією метою вживати ефективні колективні заходи для запобігання й усунення загрози мируі придушення актів агресії або інших порушень миру, та здійснювати мирними засобами, згідно з принципами справедливості й міжнародного права, налагоджування або вирішення міжнародних

^ - г • — !~г Tv »і«»» wv** д V» wvwjmwna деі/і vtuftivwivpvnnoviu

обговорення всього спектру міжнародних питань, викладених у Статуті. Вона також грає велику роль в процесі встановлення та кодифікації норм міжнародного права.

гадй Безпеки-* постійно діючий орган, на який, відповідно до ст 24 Статуту, покладено відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки -*•тільки Рала Безпеки мас право приймати

Q§Qmm\ жржмтвдма-ашші 00 Н,

ШЛовноважеиня РБ і ГА y випадку запилиминуабо попущення мішуГлава VII Статуту ООН. РБ визначає існування будь-якої загрози миру, будь-якого порушення миру або акту агресії і робить рекомендації або вирішує те, яю міри варто почати для підтримки або відновлення міжнародного миру і безпеки. Щоб запобігти погіршенню ситуації, Рада Безпеки має повноваження, перш ніж зробити рекомендації або вирішити про вживання заходів зажадати від зацікавлених сторін виконання тих тимчасових заходів, які він знайде необхідними або бажаними такі тимчасові заходи не повинні завдавати шкоди правам, домаганням або положенню зацікавлених сторін. Рада Безпеки належним чином ураховує невиконання цих тимчасових заходів.

Рада Безпеки уповноважується вміщувати,якізаходи, ле дов'язані з використаннямтброшшх силд ШШІНЩ застосовуватися ДЛЯ здійснення ЇЇ Рішень. і він може зажадати від членів Пргані.зйun застосування цих заходів можуть включати повну або часткову перерву економічних відносин, залізничних, морських, повітряних, поштових, телеграфних, радіо або інших засобів сполучення, а також розрив дипломатичних відносин.

Якщо Рада Безпеки вважатиме, що ці заходи можуть виявитися недостатніми або вже виявилися

іуішіД0*врш> Я9Йтоан^і мдруйях т щііппїт

pJlÆ2taeH-ijB Оі>ГашЗЯЦЦ.Всі члени Організації зобов’язуються надавати в ртзпоряпженняРяди Кезпвий на її вимогу і відповідно до особливої угоди або угод необхідні для підтримання міжнародного миру і безпекизбройні сили, допомогу і відповідні засоон обслуговування , включаючи право проходу.

Коли Рада Безпеки вирішила застосувати силу -> запрошує цього члена Організації, якшо останній цього забажає, взяти участь у рішеннях Ради Безпеки щодо використання контингентів збройних сил цього члена Організації^ метою забезпечення для Організації Об’єднаних Націй можливості вживати термінових військові заходи, члени.£,ЩМШії ПРРИНН).1ВИМЯГИ..9СТАНІ.mrftftttPÏ Г97Р.вКйіПІ&ОД1ЖЩШ НДШйНЯДЬШК мськоаагпаиггряншідші. для. спільних Міжнародних пвТімусдвіїх дій. Чнсельність іступінь готовності цих контингентів і плани їхніх спільних дій визначаються Радою Безпеки за допомогою Військово-Штабного Комітету в межах, зазначених в особливій угоді або угодах.Плани застосування збройних сил складаються Радою Безпеки за допомогою Військово-Штабного Комітету.

86

2^й=^ЗЗК^^ї553=5

санкції ДО порушників договору. /ПМЯТІ _прпжявй шо володієядерною зброєю,

ядерноїНзбро?°із забезпеченням якнайширшого роз.итку ядерно, »яльноот,. Ц> заходи можуть здійснюватися при чому, як на міжнародному, так і на національному рівнях.л

“ а^мнТм^урядоаа організація, що входить чи хоча б переважної більшості ядерних і колоядерннх держав.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]