Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен.docx
Скачиваний:
343
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
817.6 Кб
Скачать

42. Консульська установа: поняття, функції, правовий статус приміщень, кореспонденції, документів та архівів.

установа (консульство) — це постіПний державний орган зовнішніх зносин, що засновується в іншім державі на основі угоди між двома державами для виконання консульських функцій у визначеному консульському окрузі. 4 види консульських установ. !. Генеральне консульство. 2. Консульство. 3. Віце-консульство. 4. Консульське агентство.

ікФуикціїтнсудьс представництвВіденська конвенція про консульські зносини 1963 р.;

“ охорона та захист інтересів своєї держави, громадян, юридичних осіб;

  • виконання адміністративних і нотаріальних функцій щодо своїх громадян;

~ виконання обов’язків щодо судів морського та повітряного флотів своєї країни та їхніх екіпажів;

  • заохочення торгівлі, сприяння культурному та науковому співробітництву;

~ спостеРежза економ, правовим і культурним життям округу й інформ про це влади своєї держави.

Консульські установи можуть виконувати й інші функції, що не заборонені законами та правилами держави перебування чи проти виконання яких ця держава не заперечує.

В.оІ«^зі ероїх.функціц можт,_виконувяти такі дії:паспортно-візове обслуговування; ведення обліку громадян своєї держави у своєму консульському окрузі; реєстрацію актів цивільного стану громадян своєї держави; нотаріальне обслуговування; консульську легалізацію; без шкоди для прав влади країни перебув и оскільки це передбачає законодавство держави, яку представляють, розслідування подій і виконання інших дш на суднах прапора держави, яку представляють; установлення контактів з офіційною владою кршни перебув в інтересах захисту своїх громадян; сприяння торгово-економіч відносинам і деякі інші дії. -мМНШІКьК! примітки?->викоріІСТвиключно для цілей консульської установи будівлі або частини будівель і обслугов дане будинок або частини будівель земельна ділянка, кому б не належало право власності на них Влада держави перебування не можуть вступати в ту частину консульських приміщень, що внкорнст виключно для роботи консул установи, інакше як за згодою консульського установи, призначеної ним особи або глави дипломатичного представництва репрезентованої держави Але згода може передбачатися в разі пожежі або ін стихійного лиха, що вимагає невідкладних заходів захисту. На державі перебування лежить спеціальний обов’язок приймати всі належні заходи для захисту консульських приміщень від усяких вторгнень або заподіяння шкоди та для запобігання будь- якому порушенню спокою консульської установи або образи її гідності. + користуються імунітетом від будь-яких видів реквізиції в цілях державної оборони або для громадських потреб. У випадку необхідності відчуження приміщення для зазначених вище цілей вживаються всі можливі заходи, щоб уникнути порушення виконання консульських функцій і акредитуючій державі невідкладно виплачується відповідна та ефективна компенсація.

Консульські аіШййохоплюють всі папери, документи,кореспонденцію, книги, фільми, стрічки звукозапису і реєстри консульської установи разом з шифрами і кодами, картотеками і якими предметами обстановки, призначеними для забезпечення їх охорони і зберігання.

КШ.Ш>нденф, недоторканна -> розуміється вся кореспонденція, що відноситься до консульської установи та його функціям. Консульська валіза не підлягає ні розкриттю, ні затриманню.

42

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]