Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен.docx
Скачиваний:
342
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
817.6 Кб
Скачать

3739. Постійне дипломатичне представництво: поняття, функції, правовий статус приміщень, кореспонденції, документів та архівів.

  1. Дипломатичне представництво— це орган зовнішніх зносин держави, що знаходиться на території іншої держави для здійснення дипломатичних відносин з нею.

Міжнародна практика знає 2 види дипломатичних представництв: посольства і місії

Посольства — це представниц І, вищ класу - до них ярирівн представництва Ватикану — нунціатурн.

Місії є представництвами И класу, Святий престол тут представлений інтернунціатурамн,

Главою посольства є посол, місії — посланник або повірений у справах, а Ватикану відповідно нунцій та інтернунцій. Переважна більшість держав встановлює диплом відносини між собою на рівні посольств. Рівень дппломатич представництв в визнач в угоді про встановлення дипломатичних відносин між ними.

  1. Функції дппломатич представництва Віденська конвенція ПРО дппломатич зносин»ЩІЛ).:

  1. представництво акредитуючої держави в державі перебування

  2. захист у державі перебування інтересів акредитуючої держави та її громадян у межах, що допускаються міжнародним правом.

  3. ведення переговорів з урядом держави перебування;

  4. з’ясування всіма законними засобами умов і подій у державі перебування та повідомлення про них уряду акредитуючої держави;

  5. заохочення дружніх відносин між акредитуючою державою і державою перебування та розвиток їх взаємовідносин у сфері економіки, культури і науки (ст. 3),

+можуть виконувати консульські функції. У міжнародному праві акредитуючою державою називається та, яка направляє в іншу державу своє дипломатичне представництво. А держава, у якій розміш дипломатичне представництво, іменується приймаючою державою, або державою перебування.

Основна функція представляти акредитуючу державу в державі перебування.

ІИ. Приміщення(ст. 22 Конвенції) -> будівлі або частини будівель, використ для цілей представництва, включаючи резиденцію глави представництва, кому б не належало право власності на них, включаючи обслуговуюче дане будинок або частина будівлі земельну ділянку «Приміщення представництва недоторканні. Влада держави перебування не можуть вступати в ці приміщення інакше.як за згодою глави представництва. На державі перебування обов'язок приймати всі належні заходи для захисту приміщень представництва від усякого вторгнення або завдання шкоди та для запобігання будь- якому порушенню спокою представництва або образи її гідності. Приміщення представництва, предмети їх обстановки та ін знаходиться в них майно, а також засоби пересування представництва корист імунітетом від обшуку, реквізиції, арешту та виконавчих дій. Корист недоторканністю приміщень не може бути сполучене із зловживанням цим імунітетом. Дипломатичне представництво не повинно використовувати свої приміщення не за своїми функціями.

  1. Кореспонденція(ст. 27 Конвенції) недоторканна -> розуміється вся кореспонденція, що відноситься до представництва та його функцій. Диплом пошта не підлягає ні розкрито, ні затриманню -> місцева влада не вправі відкривати чи затрим кореспонденцію або використовувати її в офіц. ЗМІ.

  1. Документи, архіви(ст. 24 Конвенції’) -> недоторканні в будь час і незалежно від їх місцезнаходження.» обов’язок держави перебування забезпечити звільнення архівів і документів від будь-яких впливівЗІ сторони. Законодавч\внконавч\судовій владі забезпечити захист.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]