Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiya_1.doc
Скачиваний:
76
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.47 Mб
Скачать

1. Ніколи:

  • першою не з'являйтеся на роботу в модному. Мода під­веде вас;

  • не вдягайте на роботу нічого такого, що підкреслювало б вашу жіночу привабливість, інакше ви пропонуєте оточуючим на­самперед не свій розум;

  • не носіть брючного костюма з шифону;

  • не вдягайтеся в чоловічому стилі;

  • не ходіть із сумкою, якщо можна взяти аташе-кейс;

  • не носіть міні, винятком може бути плащ або пальто поверх довгої сукні;

  • не дозволяйте моді вказувати довжину спідниці вашого ді­лового костюму;

  • не знімайте жакет на роботі;

  • не носіть окуляри в оправах, які вам не пасують;

  • не пийте багато на офіційних обідах;

  • нічого з одягу не купуйте згарячу.

2. Завжди:

  • носіть на роботу лише костюм із спідницею;

  • шийте костюм з урахуванням специфіки вашої роботи;

  • носіть прості черевики на середньому підборі;

  • носіть панчохи тілесного кольору;

  • носіть пальто, яке прикривало б вашу спідницю та сукню;

  • користуйтеся ручкою для письма із золотим пером;

  • спортивний одяг носіть гарної якості (звичайно, в окремих випадках — на виїзді, а не в закладі);

  • перед тим, як вбиратися, подумайте, з ким вам доведеться зустрічатися і що вам необхідно зробити;

  • нехай ваш кабінет не нагадує кабінету чоловіків, але там не місце і типово жіночим предметам;

передивіться ще раз усе перед тим, як щось купувати.

Спиртні напої. Проведено цілий ряд досліджень, у яких було встановлено ставлення чоловіків та жінок до вживання спиртних напоїв жінками під час ділових обідів, зустріч, прийомів.

35 % опитаних заявили, що жінка ніколи не повинна пити в таких випадках. Але коли відмова виражена категорично та надто підкрес­лено, навіть ті, хто в міру вживає спиртне, відчувають себе ніяково. Така поведінка сприймається ними як явний осуд. Найкраща порада і жінкам, і чоловікам у таких випадках: пити небагато, хоча бокал мо­жна піднімати часто (власне в цьому і головний смисл банкету). Жі­нкам краще пити білі вина і уникати міцних напоїв.

Імідж - це не тільки одяг, це і все, що вас супроводжує. Стиль має бути у всьому — поєднання високих підборів і рюкзака не, можливе. Якщо ви хочете справити враження, усі речі, які супроводжують вас, мають бути гарними і не "потертими". Дешева трохи погризена ручка, записник з вирваними листочками і великими жирними плямами, розірвана сумочка, облізлий годинник і пом'яті документи - для тих, хто хоче ніколи не отримати роботу. Можуть бути і винятки, але так набагато складніше. Якщо ви вже працюєте у поважній компанії і хочете вдосконалити свій діловий імідж, використовуйте усе фірмове - записники, ручки, календарі, конверти, сумочки і кульки. У своїх візитках обов'язково використовуйте логотип компанії, отримайте "фірмову" адресу електронної пошти. Справити враження успішної людини вам допоможе дорогий годинник, а також дорогі олівці і ручки.

4. Офіс. Згадаємо контору з фільму Ельдара Рязанова «Службовий роман»: стіни сіро-незрозумілого кольору, незручні меблі, нерозумно розсаджені співробітники, дами полірують нігтики і поширюють плітки, чоловіка теж явно не справою зайняті... Як часто ми виявляємося саме в таких офісах, про які можна сказати: це місце, де вічно багато роботи. Де вічно пропадає сама потрібна папка (ручка, степлер, телефон). Тут вічно хтось гарчить. Щось відволікає, а от що - не розбереш: чи то колір жалюзі не той, чи то стілець незручний, чи то боком до входу сидиш...Місце, відкіля хочеться втекти раніше, піти на обід або хоча б сховатися під приводом «попити чайку»...

Дизайн інтер'єра і планування офісу – невід'ємні компоненти корпоративної культури. У сучасних умовах офіс стає важливим засобом спілкування з клієнтами і вираженням ідей компанії. Експерти радять не зневажати цим досить діючим інструментом, що на Заході розглядається як частина маркетингової стратегії фірми. Організувати офісний простір так, щоб він став зручним для кожного співробітника, - одна з основних задач керівництва компанії. Адже продумане планування робочих місць дозволяє істотно збільшити продуктивність праці і сприяє самоідентифікації співробітників з компанією. Офіс призначений для двох типів діяльності - як для індивідуальної, потребуючої тиші і концентрації, так і для колективного, потребуючого спілкування й обміну інформацією. Основною складністю в проектуванні офісів є пошук рівноваги між двома цими потребами.

Оскільки в офісі багато хто проводить по 8-10 годин на день, комфортність робочого місця і його ергономіка мають бути основними для охорони праці. Комфортність залежить від багатьох факторів - зручність меблів, продуманість планувальних і колірних рішень інтер'єрів, температура і якість повітря. Багато залежить і від планування приміщень. Найбільш поширені, такі його види.

Офіс кабінетного типу - класична схема планування, що створює атмосферу самоти і спокою. Але в ньому неможлива колективна робота, утруднено спілкування співробітників, і простір використовується менш ефективно. Таке рішення підходить для невеликих компаній, розділених на відділи, що досить мало контактують між собою.

Є два види офісів кабінетного типу. До першого виду належать кабінети для одного-двох чоловік. Це забезпечує максимальну самотність, чітку просторову організацію.

До другого типу належать офіси, що складаються з кімнат більшої площі, розрахованих на колективи від трьох чоловік. Цей тип офісу може бути оптимальним для спільної творчої роботи. Так може бути організований робочий простір для групи проектувальників, програмістів, дизайнерів, зайнятих в одному проекті.

Відкритий простір підходить головним чином для динамічно розвиваючих організацій і великих компаній. Більшість співробітників тут знаходяться в одному приміщенні, розділеному лише меблями - шафами, стелажами і столами. Такому офісові властиві командний дух, відсутність самотності і високий темп роботи. Але очевидні і деякі недоліки, наприклад, низька звукова і зорова ізоляція робочих місць.

Варіантом відкритого простору є груповий офіс, де загальний простір поділяється низькими перегородками на окремі зони. Постійне спілкування можливе тільки в маленьких групах, а для обміну інформацією є загальні зони. На думку експертів, що спеціалізуються в створенні офісного стилю і ділового комфорту, у такому офісі простір використовується з максимальною ефективністю. У той же час, підсилюється почуття приналежності до колективу. Оскільки рівень звукоізоляції при такому рішенні досить низький, рекомендується застосовувати звукопоглинаючи підвісні стелі.

Не дуже давно ввійшли в моду комбіновані офіси, де є і індивідуальні кімнати, і загальний офісний простір. Окремі приміщення відділені прозорими перегородками від центральних зон, призначених для загального користування. Таке вирішення нівелює протиріччя між необхідністю сконцентруватися на роботі і потребою співробітників у спілкуванні.

Комбінований офіс розвиває дух колективізму, гарантує самотність співробітників, створює комфортність і ясність просторової організації. Сьогодні це найбільш перспективний вид організації простору, що забезпечує ізоляцію робочих місць і водночас підтримує спілкування всередині колективу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]