Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
украинское деловое общение.rtf
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
7.14 Mб
Скачать

Прес-реліз

Друком з’явився роман «Ключ» Василя Шкляраперемож­ця Першого національного конкурсу на кращий гостросюжет- ний роман «Золотий Бабай».

Продгосерська агенція «Зелений пес», видавництво «АСТ- ПРЕС-ДІ-КСІ» повідомляють про вихід друком книжки перемож­ця Першого національного конкурсу на кращий гостросюжетний роман «Золотий Бабай» (нагадуємо, що церемонія вшанування лау­реатів відбулася 19 травня 1999 року в музеї «Золоті ворота»). Це роман знаного українського письменника Василя Шкляра «Ключ», котрий став володарем Головного призу — великої статуетки Зо­лотого Бабая і 7 000 гривень (саме цей рукопис журі визнало най­кращим серед 277, що надійшли на конкурс).

Отож, Бабай показує українському читачеві одне зі своїх об­лич — детективне. І це не просто детектив, а карколомний пси­хологічний, філософський трилер, герой якого отримує ключ від чужої загадки, отримує юпоч від чужого життя, чужих жінок та чужих проблем. Якщо він виплутається, то ключ перейде іншому...

«Ключ» — роман, у якому авторові вдалося органічно поєдна­ти кращі традиції детективної, містичної, еротичної, авантюрної прози.

Вже сьогодні читачі можуть придбати книжку в торговельній мережі «ДІ-КСІ» у Києві, Львові, Харкові, Одесі, а також замовити її поштою за адресою:

04071 м. Київ-71, а/с 110, ТОВ «Джерела-М».

Члени журі про книжку Василя Шкляра «Ключ»

«Мені дуже сподобалася висока культура письма, філософсь­ке наповнення, самоіронія, вміння будувати сюжет, водночас ство­рювати цікаві характери, але найголовніше, це все ж роман про українське життя, про наш сьогоднішній день; він насичений реа­ліями нашої складної атмосфери і, водночас, має добру оптиміс­тичну, життєздатну основу. Це віра в те, що людина все здолає, якщо має почуття гумору, відчуття часу та бажання жити в цьому часі».

Микола Жулинський

Василь Шкляр народився 1951 року на Черкащині (с. Ган- жалівка Лисянського району). 1968 року закінчив філологічний факультет Київського та Єреванського університетів. Автор ба­гатьох книжок прози, зокрема, збірок повістей та оповідань «Пер­ший сніг» (1977), «Живиця» (1982), «Черешня в житі» (1983), а також романів «Тінь сови» (1986), «Ностальгія» (1990). Твори пись­менника видавалися у перекладах за кордоном.

З 1987 року — член Спілки письменників України. Проте коло його інтересів не обмежується лише художньою прозою. Талант письменника проявився і в журналістиці та публіцистиці — Василь Шкляр є лауреатом премії «Золоте перо», автором книги «Вогонь Чорнобиля».

Автор про роман: Одні назвуть цей роман трилером, другі побачать у ньому твір еротичний, треті вважатимуть його окульт­ним або й магічним. Проте філософія «Ключа» сягає далеко за межі цих звабливих визначень.

«Ключ» — роман про наш національний біль, про слідство українців на власній землі, а якщо ширше, про дискомфорт людини високої душевної організації у цьому світі.P. S. Невдовзі друком з’явиться ще одна книжка серії «Золотий Бабай» — детективний роман Олександра Винокурова «Потворні ляльки».

Додаткову інформацію можна отримати у продюсерській аген­ції «Зелений пес». Будемо раді співпрацювати.

З повагою:

Директор продюсерської агенції «Зелений пес» Ярослав Кравчук Прес-секретар Галина Швачко

Продюсерська агенція «Зелений пес»:

м. Київ, вул. Нижній Вал, 23-д тел. 463-7951, 463-7283