Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
украинское деловое общение.rtf
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
7.14 Mб
Скачать

Договір м. Київ, двадцятого травня тисяча дев ’ятсот дев 'яносто першого року

Ми, що нижче підписалися, Васильченко Петро Іванович, до­цент кафедри історії, і Грищук Микола Сергійович, студент V кур­су історичного факультету, що далі йменуються «Автор», з од­ного боку, і науково-інформаційне товариство «Пошук», що далі йменується «Замовник», в особі уповноваженого Геращенка Івана Степановича, який діє на підставі доручення № 58 від 2 січня

  1. p., з другого боку, уклали цей договір про таке:

  1. Автор зобов’язується підготувати «Політологічний слов­ник» обсягом 20 друк. арк. і передати його «Замовникові» до 1 груд­ня 1997 року.

  2. Замовник оцінює замовлену роботу в розмірі 100 (сто) гри­вень за друкований аркуш, а також 5 (п ’ять) відсотків від реа- лЬації видання.

  3. Замовник дає висновки про якість виконаної роботи до 1 бе­резня 1997 року. Уразі її позитивної оцінки Авторові до 1 березня

  1. р. виплачується перша частина гонорару в розмірі 60 (шіст­десят) гривень за друкований аркуш, друга частинапісля реа­лізації видання. При порушенні Автором строків подання словника або у разі низької якості його підготовки, що мають засвідчити не менш як 5 рецензентів, Замовник має право розірвати договір.

  1. Після виплати Авторові гонорару єдиним власником слов­ника стає Замовник, який дістає право видавати й перевидавати словник, сплачуючи при цьому Авторові 5 (п ’ять) відсотків від реалізації видання.

Автор (особисті підписи)

Замовник (особистий підпис)

Дог о вір

м. Київ, шістнадцятого лютого тисяча дев ’ятсот дев 'яносто п ’ятого року

Ми, Бойко Галина Петрівна, що проживає в м.Києві по вул. 06- серваторній, 12, кв. З, далі йменована «Продавець», та Охріменко В ’ячеслав Григорович, що проживає в м.Києві по вул. Б. Грінченка,

  1. кв. 32, далі йменований «Покупець», уклали цей договір про таке:

  1. Продавець продав, а Покупець купив житловий будинок у с. Дмитрівка Талалаївського району Чернігівської області на зе­мельній ділянці 200 кв. м. На цій ділянці розташовані: цегляний сарай, гараж, погріб, колодязь та огорожа. Інвентаризаційна оцін­ка —... (... прописом) гривень.

Документи з господарсько-договірної діяльності 335

  1. Будинок, що продасться, належить Продавцеві на підставі заповіту як спадкове майно, прийняте 8 лютого 1990 року, і про­даний Покупцеві за... (... прописом) гривень, які сплачені повністю Продавцеві під час підписання договору.

  1. До укладання договору будинок, що продасться, нікому не продавався і нікому іншому не належав.

  1. Витрати у здійсненні цього договору сторони виплачують порівну.

  2. У користування Покупця переходять житловий будинок сарай, гараж, погріб, колодязь і земельна ділянка.

Договір складено у двох примірниках: один зберігається у дер­жавній конторі, а другий видано Покупцеві.

(підпис) Г. П. Бойко

(підпис) В. Г. Охріменко

Договір

Про створення повнометражного художнього фільму під умовною назвою «Поет і княжна» на основі 7, 8 та 9-ї серій навчально- художньо-просвітительського фільму «Тарас Шевченко. Заповіт» м.Київ 18 листопада 1998 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Киянка», надалі

  • «Продюсер», в особі директора Гриценка Віталія Віталійови­ча, що діє на підставі Статуту, з однієї сторони, і громадянин України, режисер-постановник фільму «Тарас Шевченко. Заповіт» Станіслав Степанович Клименко, паспорт: серія Х-МА № 631740, виданий Залізничним РВВС м.Києва 23 січня 1992 року, надалі«Режисер», з другої сторони, з метою чіткого визначення своїх прав та обов’язків і згідно з положеннями Закону України «Про авторське право й суміжні права» уклали між собою Договір про таке:

  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

    1. Продюсер замовляє, а Режисер зобов’язується виготови­ти згідно зі сценарно-монтажним записом повнометражний ху­дожній фільм (далі Твір) за умовною назвою «Поет і Княжна» (орієнтовний метраж2700м, жанрлірична драма).

  1. Режисер зобов’язується вносити до Твору необхідні мо­дифікації (зміни) на вимогу Продюсера, що не становитиме жодних підстав для тверджень про порушення немайнових прав Режисера.ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

    1. Режисер зобов’язується:

      1. Не передавати Твір чи його фрагменти іншим юри­дичним або фізичним особам для створення ігрового кіно-, теле- або відеофіль-му без письмової згоди Продюсера впродовж семи років з моменту підписання цього Договору.

      2. Брати участь у дублюванні фільму російською мовою.

      3. Не заперечувати проти відтворення, розповсюджен­ня, публічного показу, трансляції в ефір та по кабелю для широкого загалу, а також не заперечувати проти будь-якого іншого пуб­лічного відтворення фільму, проти повного або часткового від- ступлення прав на нього, а також проти його субтитрування, дублювання та озвучування.

      4. Не використовувати окремі частини, кадри Твору не­залежно від фільму в цілому.

Режисер не має права використовувати Твір для створення інших ігрових аудіовізуальних творів.

      1. Режисер має право вилучити своє ім 'я (чи псевдонім) з титрів фільму, письмово повідомивши про це Продюсера не піз­ніше дати завершення роботи над фільмом.

    1. Продюсер зобов ’язується:

      1. Вказувати ім’я (або псевдонім) Режисера в титрах фільму у всіх видах його відтворення та розповсюдження. Умови цього положення вносити до всіх Договорів щодо відступлення Продюсером переданих йому Режисером прав.

      2. Запрошувати Режисера до роботи над дублюванням фільму.

      3. Визнавати та дотримуватися особистих немайнових прав під час використання Твору.

      4. Повідомляти Режисера впродовж роботи про всі свої вимоги щодо зміну Творі, в тому числі назви або інших параметрів, з метою забезпечення здійснення Режисером згаданих змін.

      5. ВИКОРИСТАННЯ ТВОРУ

    2. За умови належного виконання Продюсером своїх зобо- в ’язань щодо Режисерської винагороди (див. нижче) Режисер пе­редає йому на виключній основі та на визначений у статті 4 тер­мін свої майнові права на використання Твору, що є предметом

Документи з господарсько-договірної діяльності 337

цього Договору в межах нижченаведених лімітів. Це повноваження дозволяє Продюсеру використовувати майнові права Режисера самостійно за участі третіх осіб відповідно до таких способів: