Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gosy.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
5.91 Mб
Скачать

41. Оформлення документів, необхідних для державної реєстрації.

Підставою для реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі є подана до ОДПС облікова картка фізичної особи-платника податків ф.1ДР (далі – Облікова картка), форму якої визначено у додатку 1 до Положення. Така Облікова картка може бути подана фізичною особою-платником податків особисто, через законного представника чи уповноважену особу.

До Облікової картки додаються документи у залежності від категорії громадян:

Громадяни України

- паспортний документ, що містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, та місце проживання.

Облікові картки неповнолітніх фізичних осіб-платників податків подаються одним із батьків (усиновлювачем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та особистого паспортного документа одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника) з унесеними до нього відомостями про місце проживання. Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад свідоцтва на українську мову.

Облікова картка може бути подана через законного представника чи уповноважену особу за наявності паспортного документа цієї особи та паспортного документа або його ксерокопії (з чітким зображенням) фізичної особи, яка реєструється, а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку на проведення реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі.

Іноземці та особи без громадянства:

- паспортний документ та засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою паспортного документа (нотаріально завірений);

- документ, що підтверджує реєстрацію особи на території України (вимоги Правил в'їзду). Це може бути один із перелічених документів:

a) імміграційна карта, на якій зазначено дату в’їзду на територію України, термін закінчення якої не повинен перевищувати 90 днів;

b) віза (період дії візи);

c) штамп у паспорті або вкладний талон до паспорта щодо реєстрації щодо продовження терміну перебування на території України;

d) відмітка в паспорті про навчання у вищих учбових закладах на території України;

e) посвідка на постійне проживання в Україні;

f) довідка про подання особою заяви про надання статусу біженця;

g) довідка про особу, стосовно якої прийнято рішення про оформлення документів для надання статусу біженця або довідка про прийняття скарги до розгляду або довідку про звернення до суду.

Іноземці та особи без громадянства, які отримали статус біженця в Україні:

– посвідчення біженця, що є паспортним документом, який посвідчує особу власника, підтверджує факт надання статусу біженця в Україні і є дійсним для реалізації прав та виконання обов’язків, передбачених Законом України «Про біженців» та іншими законами України.

Особи, які мають довіреність, засвідчену у нотаріальному порядку, на подання Облікової картки для реєстрації іноземця чи особи без громадянства, біженця, подають особистий паспортний документ, паспортний документ довірителя (або його ксерокопію з чітким зображенням), у якому містяться такі дані: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), місце народження, місце проживання, дата народження, а також довіреність, засвідчену у нотаріальному порядку, на подання Облікової картки та засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою паспортного документа іноземця, особи без громадянства чи біженця.

Реєстрація фізичної особи-платника податків здійснюється протягом 10 робочих днів від дня подання до ОДПС Облікової картки. У разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій Обліковій картці фізичній особі може бути відмовлено у реєстрації або продовжено строк реєстрації.

За зверненням фізичної особи, його законного представника або уповноваженої особи орган державної податкової служби видає Картку платника податків (далі – Картка) з присвоєним реєстраційним номером облікової картки платника податків (далі – реєстраційний номер). Така Картка може бути отримана фізичною особою особисто або довіреною особою із дотриманням таких же вимог, як і при поданні Облікової картки.

ОДПС за місцем проживання фізичної особи на прохання такої особи до паспорта громадянина України можуть бути внесені (сьома, восьма або дев'ята сторінки) дані про реєстраційний номер.

Обліковим карткам фізичних осіб, які на момент набрання чинності ПКУ зареєстровані у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів, присвоюються номери, що відповідають ідентифікаційним номерам платників податків - фізичних осіб. Документи про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів, видані органами державної податкової служби у порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності ПКУ, вважаються дійсними для всіх випадків, передбачених для використання реєстраційних номерів облікових карток фізичних осіб, не підлягають обов'язковій заміні та є такими, що засвідчують реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]