Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

24.Рекламно-інформаційна діяльність як одна з найважливіших передумов успішної діяльності туристичного підприємства.

Постійна комунікація зі своїми клієнтами - основа створення або підтримки сприятливого іміджу фірми. Репутацію й імідж туристичної фірми багато в чому визначають спосіб вирішення спірних ситуацій, що виникають з клієнтами та партнерами, а також порядок врегулювання рекламацій. У поширенні сприятливих відомостей турфірмі необхідно надавати споживачам тільки достовірну та повну інформацію про товар або послугу. Помилкова інформація надовго чи навіть назавжди створить у свідомості суспільства несприятливий імідж фірми. Рекламна діяльність багатьох українських туроператорів обмежується рекламою у пресі, тоді як досвід показує, що максимального ефекту досягають такі рекламні кампанії, у яких передбачається поєднання різних засобів реклами та стимулювання попиту.

Основними завданнями рекламної діяльності є:

поширення знань про туристичні фірми; отримання запитів на більш повну інформацію стосовно туристичних послуг, що рекламуються; вплив на процес прийняття рішення щодо купівлі цих послуг; допомога працівникам туристичних фірм під час їхніх переговорів з клієнтурою; подолання упередженості стосовно рекламних туристичних послуг; підтримка позитивних емоцій у гостей і туристів;

25.Загальні особливості реклами в туризмі.

Реклама в туризмі є формою непрямого зв'язку між туристичним продуктом і споживачем. Вона повинна переконати потенційних клієнтів зупинити свій вибір саме на даній компанії та її продукті, підсилити впевненість постійних клієнтів у правильності їх вибору.

Реклама туристичного продукту має ряд особливостей, які визначаються специфікою туристичних послуг:

1. Туристичні послуги, на відміну від традиційних товарів, не мають постійних властивостей, таких як якість, смак, корисність, тому вимагають пріоритетного розвитку таких функцій реклами, як інформування та пропаганда. Туристичні послуги „звичайними” не бувають, а кожен туристичний маршрут, комплекс - унікальний.

2. Специфіка туристичних послуг диктує необхідність застосування візуальних наочних засобів, які повніше висвітлюють об'єкт туристичного інтересу. Тому обов'язково слід використовувати фото-, відео- та інші мультимедійні засоби.

3. Реклама в туризмі, яка обіцяє споживачам певні вигоди та переваги над пропозиціями конкурентів, перш за все економічного характеру, найкраще досягає своєї мети.

Якісна та професійно виконана реклама надає подвійний ефект, вона має бути правдивою, пропагувати здоровий спосіб життя, культуру та порядність у людських відносинах.

26.Вплив специфіки туристичної індустрії та туристичного продукту на рекламно-інформаційну діяльність.

Реклама у туризмі є одним з важливих засобів зв'язку між виробником і споживачем туристичних послуг. Характерні риси реклами в індустрії туризму визначаються специфікою галузі та її товару (туристичних послуг) і складаються з того, що:

  • туристична реклама несе велику відповідальність за достовірність і точність повідомлень, які просуваються за її допомогою;

  • послуги, які відрізняються від традиційних товарів, не мають постійної якості, смаку, корисності, потребують у пріоритетному розвитку таких функцій реклами, як інформаційність і пропаганда;

  • специфіка туристичних послуг припускає необхідність використання візуальних, наглядних засобів, можливо таких, що більш повно відображають об'єкти туристичного інтересу, тому тут, як ніде, частіше використовуються кіно-, фотоматеріали, картини, яскрава ізопродукція;

  • реклама є постійним супутником туризму і обслуговує не тільки до, але й під час і після подорожі, що накладає на неї особливу відповідальність та надає своєрідних рис, які непритаманні рекламі інших товарів та послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]