Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Форми рекламного звернення.

форма рекламного звернення, тобто спосіб його представлення. Як і інші характеристики, вона покликана сприяти досягненню рекламних і маркетингових цілей фірми. Тому форма повинна бути зрозумілою цільовій аудиторії. Як свідчить практика, найефективнішими рекламними зверненнями є ті, в яких присутня атмосфера взаємоповаги, щирості, зацікавленості у взаємовигідному партнерстві, проголошено гарантії відповідності реклами дійсності.

Форми рекламного звернення характеризуються великою різноманітністю. Розглянемо найбільш поширені варіанти. 1. Рекламне звернення містить тільки назва фірми, а іноді і слоган. Такі послання використовуються в основному при здійсненні інформаційної та нагадуючої реклами. Прикладом є реклама фірми «Тікор-плюс» («Подорожі на будь-який смак»). 2. В основу рекламного звернення кладуться схвальні відгуки клієнтів, підкреслюються вигоди співпраці з тією чи іншою фірмою. Для створення подібної реклами можуть бути залучені як пересічні споживачі, так і «лідери думок». 3. Щира реклама надає достовірну і об'єктивну інформацію про пропоновані послуги з особливим виділенням специфіки і потенційних можливостей, які чекають клієнта. Характерною особливістю такої форми рекламного звернення є акцент на реальних вигоди споживача і спрямованість на вчинення певних дій. Прикладом щирої реклами може служити рекламне звернення, що запрошує відвідати курорт 4. Створення певного настрою, згодом стає асоціацією з рекламованим продуктом. Наприклад, курортна асоціація «Сі Пайн» (США) помістила рекламне звернення, яке називається «Курортний тест».Читачеві пропонується самому проаналізувати інформацію: «Чи може який-небудь курорт в Америці зрівнятися з« Сі Пайн »? Виберіть будь-який курорт і порівняйте з нашим: Чи є у нього 53 тенісних корти? 5. Створення романтичної, екзотичної обстановки. Наприклад, у рекламній кампанії Ірландії намагаються витягти родзинку з її несприятливих погодних умов: «Там увесь час іде дощ, абсолютно нічого робити, всі тільки й займаються тим, що розказують різні історії. Там нічого немає, крім пивних, тому всі йдуть туди. І це, мабуть, непогано! ». 6. Підкреслення професійної майстерності. Основний акцент в такій рекламі робиться на величезному досвіді надання послуг, що нерідко виявляється вирішальним фактором при виборі туристичної фірми потенційними клієнтами. Прикладом може слу жити звернення фірми «Арт тур»: «Прикордонний Брест вітає вас в особі туристської фірми« Арт тур », яка має багаторічний досвід роботи в сфері туризму. Цей досвід сьогодні забезпечує нам лідерство у багатьох напрямках туристичної діяльності.Але головна наша гордість - це все-таки компетентність і поінформованість фахівців фірми, справжніх професіоналів туризму та туристичного бізнесу. Саме в цьому - гарантія нашого стабільного сьогодення і прогнозованого майбутнього ». 7. Форма новин. Рекламні звернення, представлені в такій формі, сприймаються читачем як невід'ємна частина газети чи журналу, де вони розміщені. Саме завдяки такому способу подачі інформація сприяє пробудженню інтересу потенційних клієнтів. 8. Створення гумористичної обстановки. Перевагою такої форми рекламного звернення є порушення позитивних емоцій і хороша запам'ятовуваність. При вході в один з готелів, розташованих у гірськолижних трас, висить обьяшіеніе: «Просимо новачків-лижників залишати у портьє адреси найближчих родичів». Гумор дозволяє швидко заволодіти увагою

Дуже часто в комбінації з гумором застосовується така форма реалізації реклами, як використання мультиплікації.Застосування мультиплікаційних образів та інших символічних персонажів підвищує привабливість, незвичність і запам'ятовуваність рекламних звернень. 9. Створення фантазійної обстановки. «Поспішайте в Альпи!Через 60 мільйонів років їх знесуть! »- Оголошення такого змісту по мещено в одному зі швейцарських бюро подорожей.І відразу ж виникає бажання з'їздити і подивитися на те, що може зникнути. 10. Перерахування аргументів на користь придбання туристського продукту або звернення до послуг туристської фірми (типу «Десять причин, чому Вам слід звернутися до фірми X»). Така форма використовується переважно в переконуючої реклами.Наприклад: «Десять причин, щоб відправитися на відпочинок в Ріміні: 11. Застосування елементів естетики. Краса добре продається. Саме на естетичному аспекті акцентує свою увагу реклама поїздок, наприклад, в Греції. 12. Мюзикл як форма втілення рекламного звернення знаходить своє застосування при обслуговуванні специфічних сегментів (наприклад, сімейного відпочинку з дітьми). Природно, вище приведені тільки деякі з використовуваних форм рекламного звернення. Крім того, при його розробці повинні повною мірою використовуватися теорії мотивації. Маючи інформацію про мотивацію споживачів, розробники рекламного звернення можуть понизити дію установок, що перешкоджають придбанню туристського продукту, і підсилити дію тих чи інших спонукальних мотивів, використовуючи, наприклад, такі: - мотив прибутку або економії, заснований на цілком справедливе бажання споживачів раціонально витрачати наявні кошти. 

- Мотив зниження ризику, який є визначальним фактором при прийнятті рішення про придбання клієнтом туристського продукту. До цього мотиву апелює реклама фірми «Зевс Тревел»: «Ви хочете гарно відпочити, адже Ви заслужили це!Відпустка - це чудове час безтурботного відпочинку в колі сім'ї та друзів, коли ніщо не повинно затьмарювати Ваш настрій. Саме тому наші клієнти знову і знову звертаються до нас: вони впевнені, що якщо їхній відпочинок організовує «Зевс Тревел» - у них не буде жодних проблем »; - Мотив зручності, який передбачає обіцянку в рекламних зверненнях додаткових зручностей, отримання певних переваг. - Мотив здоров'я, який використовується в рекламі рекреаційного туризму. Прикладом може служити реклама турів до Ізраїлю на Мертве море: «Мертве море - це унікальна водойма, самий солоний з усіх природних резервуарів. Хімічний склад його води не має аналогів. З найдавніших часів цілюща сила мінералів Мертвого моря приваблювала людей, що шукають секрети краси та молодості. Першою стала використовувати бруд і солі для ванн Клеопатра ...»; - Мотив пізнання, «експлуатує» такі якості людини, як цікавість і прагнення до нового. У рекламному зверненні він може реалізовуватися шляхом використання прийому типу:

- Мотив визнання, заснований на природному бажанні людини знаходити визнання в своєму оточенні, підвищити свій статус, домогтися певного іміджу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]