Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Визначення оптичного центру рекламного оголошення.

Оптичний центр рекламного оголошення знаходиться трохи вище центру геометричного простору. Це пов'язано з тим, що читати починають зверху, тому, як правило, основний акцент у рекламному оголошенні робиться на його верхню частину.

Це має бути відповідним чином виділено. Верхня частина може бути темнішим або насиченішим порівняно з нижньою частиною рекламного оголошення.

Крім того, вкрай важливо встановити рівновагу між лівою і правою частинами. Якщо з одного боку багато чорного кольору, то з іншого боку потрібен відповідний противагу.

переконатися що рекламне оголошення не виглядає кривобокий, що всі його частини відповідні.

Цілісність рекламного оголошення полягає в тому, що воно радує око і не розсіює увагу. З практичної точки зору всі елементи рекламного оголошення повинні поєднуватися один з одним. Вони повинні виглядати як нерозривні частини єдиного цілого.

Гармонія тісно пов'язана з цілісністю і також супроводжує сприятливому враженню. Вона досягається за допомогою відповідних колірних рішень та дотримання необхідних пропорцій.

Контраст представляє собою повну протилежність гармонії. У деяких випадках гармонія може породжувати одноманітність, а контраст вражає погляд і відволікає увагу. Контраст досягається за допомогою кольору або ж недотримання певних пропорцій. При оформленні рекламних оголошень контрастний метод потрібно використовувати вміло і обережно.

Ми починаємо читати друкований текст з верхнього лівого кута і закінчуємо читання в правому нижньому кутку.

  1. Поняття «друкована реклама».

Друкована реклама - один з основних засобів реклами, розраховане

винятково на зорове сприйняття.Усю гаму друкованих рекламних матеріалів можна підрозділити на дві основні групи: каталожні, новорічні- рекламно-подарункові видання.

  1. Загальні принципи оформлення друкованої реклами.

При виборі способу оформлення реклами найбільше значення мають три чинники: якість, швидкість і вартість виконання. Але в будь-якому випадку елементи графічного оформлення - логотип, текст, товарний знак - будуть присутні напевно.

У рамках малобюджетній Реклами - оголошення в 1-2 кольори - графіка є основоположним мистецтвом. Графіка - вид образотворчого мистецтва, що поєднує малюнок і друковані художні зображення Грунтується на мистецтві малюнка, але має і власними виражальними можливостями.

Виразні засоби графіки - штрих, пляма (іноді колірне), контурна лінія, тло аркуша, з яким зображення утворить контрастне співвідношення.Стилістичні засоби графіки - від швидких, безпосередніх, швидко виконаних начерків, етюдів, ескізів до ретельно розроблених композицій - образотворчих, декоративних, шрифтових. Завдяки лаконічності, здатності швидко відгукуватися на події, зручності друкованого розмноження, графіка широко використовується в агітаційних і рекламних цілях.

  1. Класифікація друкованої реклами.

Багато фахівців з реклами виділяють наступні види друкованої реклами: рубрична і макетна.

Рубрична - вид друкованої реклами, яка розсортована і опублікована окремим розділом у пресі. Зазвичай вона розташовується всередині певної теми. Рубрична реклама нагадує собою звичайне оголошення.Макетна реклама - може мати різні розміри і форми і розташовуватися в будь-якій частині друкованого видання, не обов'язково тільки в рекламній рубриці.

Виділяють і такі види друкованої реклами: рядкове, модульне і рубричне оголошення.

Модульне оголошення - це традиційний вид друкованої реклами. Займає собою певну площу видання - модуль. Така реклама може розміщуватися в рамці і без неї, містити текстове повідомлення або ілюстрації. Модульна реклама, в свою чергу, поділяється на традиційну, купонну і редакційну.

1.Традиційне оголошення являє собою прямокутник з рамкою або без неї. Містить у собі текстове повідомлення, ілюстрацію та реквізити рекламодавця.

2.Редакційне оголошення - це рекламне повідомлення, виконане у вигляді звичайної газетної публікації. Форма і зміст цього оголошення залежать від вимог редакцій. Воно не повинно містити явну рекламу, але має відрізнятися від звичайних статей розміром шрифту, рамкою і позначатися знаком «Реклама» або «На правах реклами».

3.Купонне оголошення - включає в себе відрізний купон, який дає право на знижку або подарунок у торговій точці.

Рядкове оголошення - розміщується в пресі порядково. Залежно від умов редакції газети. Подібне оголошення може оплачуватися за символи, за слова, за рядки. Це найдешевший вид друкованої реклами, який доступний кожному. Існують різні види рядкової друкованої реклами, основними з яких є довільне і стандартне. Довільне оголошення пишеться рекламодавцем у вільному стилі. Стандартне - це оголошення, яке регламентує редакція, обмежуючи кількість символів, рядків тощо.

Рубричне оголошення - реклама, яка розміщується під певними рубриками, на спеціальних місцях або сторінках. Рубрична друкована реклама може бути модульною та рядковою. Вважається, що найбільш ефективним є рядковий варіант рубричної реклами.

Основні приклади друкованої реклами: Каталог - повнокольорове поліграфічне, періодичне або разове видання, котрі вміщають весь перелік пропонованої продукції чи послуг. Проспект - це аналог каталогу, проте містить менший обсяг інформації. Листівка - видання, як правило, невеликих форматів з рекламною інформацією. Буклет - видання представляє собою лист, зігнутий у кілька разів. Флаєр - малоформатний кольоровий барвистий лист-запрошення, який пропогує різноманітні знижки та пільги на відвідування заходу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]