Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

50.Аналіз зібраної інформації.

Говорячи про проблему всестороннього аналізу первинної інформації, отриманої в процесі проведення емпіричного маркетингового дослідження, насамперед необхідно виділити дві його складові:

- опис і власне аналіз даних;

- опис отриманої інформації;

Тобто якщо опис отриманої первинної інформації - це сфера діяльності соціолога, який проводить дослідження, то пояснення фактів - це справа конкретного спеціаліста у цій сфері.

Суть аналізу і обробки інформації полягає в вибиранні із сукупності отриманих даних найбільш важливих відомостей і результатів. Дослідник зводить отримані дані в таблиці і на їх основі виводять або розраховують необхідні показники, висновки, задля яких і проводилось маркетингове дослідження.

Результати даних маркетингового дослідження оформляються у вигляді звіту. Звіт може виступати у формі експрес-звіту, в якому відображені тільки найзагальніші тенденції, виявлені в процесі проведення роботи; в формі повного звіту; в формі кількісних даних з пояснювальною запискою, публікацій.

51.Представлення результатів дослідження.

Представлення результатів дослідження передбачає подання викладеного зрозуміло для замовника заключного звіту, що дасть змогу досягти остаточної мети дослідження — ухвалити стратегічне рішення.

Звіт про результати дослідження можна поділити на три частини: вступну, основну та заключну.

У вступній частині міститься титульний аркуш, договір на проведення дослідження, меморандум, зміст, перелік ілюстрацій та анотація. Основна частина звіту складається зі вступу, характеристики методології дослідження, обговорення отриманих результатів, констатації обмежень, а також висновків і рекомендацій. Вступ містить загальну мету звіту та цілі дослідження, актуальність його проведення.

У методологічному розділі описують: хто або що є об'єктом дослідження та використовувані методи. Додаткову інформацію подають у додатку. Наводяться посилання на авторів і джерела використаних методів.

Головним розділом звіту є розділ, у якому подано отримані результати. Рекомендується формувати його зміст відповідно до мети дослідження.

В заключний звіт звичайно вміщують висновки, рекомендації та додатки, у яких міститься додаткова інформація, необхідна для більш глибокого осмислення отриманих результатів. Крім написання звіту для клієнтів, дослідники можуть використати усну презентацію методів дослідження та результатів. У цьому разі з'являється можливість відповісти на запитання та обговорити отримані дані.

52.Основні напрямки рекламних досліджень: аналіз результатів попередньої рекламної діяльності, вивчення споживача туристичних послуг та мотивації туристичного попиту, аналіз туристичного ринку, оцінка ринку туристичного продукту.

Основними напрямками рекламних досліджень є: - аналіз результатів попередньої рекламної діяльності. Це дає можливість визначити слабкі та сильні сторони реклами. - дослідження споживачів. Ставить на меті виявити найбільш потенційних клієнтів. - аналіз ринку. Передбачає оцінку потенційних обсягів продажів на ринку тих чи інших товарів. - оцінка рекламних послуг. Передбачає збір та систематизацію відомостей по рекламних агентствах, вартості рекламних послуг, засобах масової інформації, виданнях і так далі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]