Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

6.Стимулювання збуту в системі комплексу маркетингових комунікацій

Під стимулюванням збуту в туризмі розуміють короткострокові заоохочувальні заходи, які сприяють збуту (знижки, розпродажі, лотереї). Одним з найбільш поширених інструментів стимулювання попиту є запровадження знижок з оголошених цін: ♦ знижки в разі бронювання турів у встановлені строки; ♦ сезонний розпродаж; ♦ знижки окремим категоріям споживачів (діти, сімейні пари, молодята тощо); ♦ бонусні знижки, які надаються постійним клієнтам; ♦ групові знижки. Іноді, окремо або на додаток до інших механізмів програм стимулювання, використовуються подарунки. Це можуть бути різні канцтовари, фірмові майки, друкована продукція (наприклад, подарунок від турфірми в день народження під час подорожі).

Заходи щодо стимулювання збуту можуть проводитися як самою фірмою, так і рекламними компаніями, що спеціалізуються в цій сфері, які мають досвід, необхідних кваліфікованих фахівців, банк торгового персоналу. Звертання до таких компаній має сенс, бо:

  • заходи щодо стимулювання збуту є неповторюваними збутовими зусиллями, тобто проводяться час від часу;

  • агентства швидше приймуть правильне рішення, ніж сама фірма, тобто ефект від стимулювання збуту буде вище.

Варто підкреслити, що стимулювання збуту виявляється найбільш ефективним при використанні його в сполученні з рекламою.

7.Стимулювання працівників фірми.

Основними формами матеріального стимулювання праці персоналу підприємства є: Матеріальна винагорода: Заробітна плата, Бонуси, Участь в акціонерному капіталі, Додаткові виплати. Та додаткові стимули такі як: Медичне обслуговування, Допомога в навчанні, Пенсії та заощадження, Відпустка і вихідні дні, Страхування,

До перспективних методів нематеріального стимулювання розвитку персоналу відносяться: участь працівників в управлінні працею та якістю продукції (наданих послуг) на рівні структурного підрозділу організації; створення робітничих рад чи спільних комітетів робітників, фахівців та керівників; участь персоналу в роботі рад директорів корпорацій, компаній. Суттєву роль в нематеріальному стимулюванні розвитку персоналу відіграє регулювання робочого часу та заохочення працівників у підвищенні свого рівня професійної майстерності на базі надання їм вільного часу. При цьому особливий стимулюючий ефект мають додаткові та творчі відпустки, що надаються працівникам, в тому числі для самостійного навчання, підвищення рівня кваліфікації, підготовки дисертаційних робіт, пов’язаних з проблематикою виробництва, понаднормових термінів, установлених чинним трудовим законодавством.

8.Стимулювання торгових посередників.

Стимулювання торгових посередників проводиться за допо­могою фінансових пільг та пільг у натуральному вимірюванні, фінансові пільги — це прямі знижки з ціни: за внесення товару в каталог торгового посередника; за кількість товару, яку купує по­середник; відшкодування за організацію реклами на місці прода­жу або за будь-яке вигідне пред'явлення товару. Досить своєрід­ною і дуже поширеною формою стимулювання є так званий купонаж. Купони — це або чеки, які дають право оптовику на знижку за наступної купівлі відповідної кількості товару роздрібним тор­говцем, або картка постійного клієнта, яка дає роздрібному тор­говцю право на отримання певної суми винагороди за придбані ним чергові партії товару.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]