Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

1.Комплекс маркетингових комунікацій фірми та його призначення.

Кожна зі складових системи маркетингових комунікацій має свої особливості, але усі вони доповнюють одна одну, створюючи єдиний комплекс. Основні характеристики маркетингових комунікацій:

  • Реклама - експресивний характер, можливість ефективно уявити товар, саму фірму; масове охоплення аудиторії; можливість багаторазового обертання, спроможність до умовлянь і переконань; суспільний характер; спроможність вести тільки монолог з аудиторією споживачів.

  • Персональні продажі - особистий характер; безпосереднє, живе спілкування з аудиторією у формі діалогу; примус до зворотного реагування; найбільша вартість серед усіх засобів просування в розрахунку на один контакт;

  • Пропаганда - Інтенсивний характер; Одиничне, немасове охоплення аудиторії, можливість разового обертання; Найбільша ефективність примуса до покупки;

Відносно невелика вартість проведення; наявність добровільних пропагандистів із числа споживачів продукції або робітників фірми; достовірність запропонованої інформації.

  • “Паблік рілейшнз”- висока достовірність інформації в очах споживачів, тому що її подають у вигляді новин а не оголошень; широке охоплення аудиторії; ефект,що довго діє; зміст інформації фірма не завжди в стані контролювати; дуже часто доповнює рекламу, рідко існує самостійно.

  • Стимулювання збуту - принадність заходів стимулювання збуту в очах споживачів; примус до здійснення покупки; імпульсивний характер; короткодіючий ефект, котрий неприйнятний для формування стійкої відданості одній марці товару; підвищується ефективність при застосуванні разом із рекламою.

2.Структура комплексу маркетингових комунікацій.

Засоби комунікацій бувають: основні і додаткові. Основні: зв’язки з громадскістю; прямий маркетинг; персональний продаж; реклама; стимулювання продажу. Додаткові: виставки та ярмарки; брендинг; спонсорство та меценатство; інтегровані маркетингові комунікації в місці продажу.

3.Адресати маркетингових комунікацій туристичного підприємства.

Найважливішими цільовими аудиторіями маркетингових комунікацій турпідприємства є:

1. Співробітники фірми. Досягнення поставлених перед фірмою цілей залежить від того, наскільки керівництво досягло взаєморозуміння з персоналом, чи сильна мотивація співробітників, який психологічний клімат панує у колективі.

Найбільш використовуваними засобами комунікації є: матеріальне стимулювання праці, система привілеїв, просування по службі, конкурси професійної майстерності.

Очікувана реакція - поліпшення ставлення співробітників до фірми і своєї трудової діяльності, підвищення продуктивності праці, творчий підхід до виконання обов'язків, поліпшення психологічного клімату в трудовому колективі.

2. Дійсні та потенційні споживачі (цільовий ринок). Система комунікацій з цільовим ринком відрізняється різноманітністю форм, засобів та інструментів (реклама, знижки, конкурси, ігри). Бажана відповідна реакція може бути різною в залежності від конкретної маркетингової ситуації, вона полягає в придбанні туристського продукту, пропонованого фірмою-комунікатором.

3. Маркетингові посередники: це торгові посередники (турбюро, екскурсійні бюро, туристські агентства), а також агентства маркетингових досліджень, рекламні агентства. Засобами комунікації з маркетинговими посередниками є реклама, система знижок, конкурси, пропаганда. Очікувана реакція - ділове партнерство в атмосфері взаєморозуміння і взаємодопомоги в здійсненні маркетингових заходів.

4. Контактні аудиторії: фінансові, страхові компанії, ЗМІ, органи правопорядку, санітарного та екологічного нагляду, громадські формування (спілки, товариства захисту прав споживачів), місцеві жителі.

Основними засобами комунікацій можуть бути зв'язки з громадськістю (у тому числі пропаганда), реклама, спонсорські заходи, участь у вирішенні соціальних проблем міста, регіону. У відповідь фірма очікує сприяння її діяльності, формуванню і підтримці позитивного іміджу або, принаймні, відсутність протидії.

5. Виробники туристських послуг - підприємства, що надають послуги з розміщення, харчування, транспортного обслуговування. Як інструменти комунікаційної дії можуть використовуватися реклама, зв'язки з громадськістю. Очікувана реакція - ділове співробітництво на взаємовигідних умовах.

6. Органи державної влади та управління. Для встановлення та підтримки взаємовідносин з ними використовують: участь у загальнодержавних програмах (економічних, екологічних, культурних), презентації, участь у виставках. Бажана реакція - встановлення режиму найбільшого сприяння діяльності турпідприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]