Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

157… Реклама на транспорті

– один із найпопулярніших видів масової реклами. цей вид реклами відносять поряд з рекламою на щитах, рекламою на зупинках громадського транспорту, рекламою на дахах і стінах будинків. Однак, разом з тим, реклама на транспорті володіє рядом переваг:

нестаціонарний вид реклами. Завдяки переміщенню в межах міста даний вид реклами охоплює набагато більшу аудиторію потенційних споживачів рекламованого товару, що надає йому переваги в масовості над іншими видами зовнішньої реклами.

розмір рекламної поверхні набагато більший, ніж у якого-небудь іншого рекламоносія в місті.

даний вид реклами надає рекламодавцеві великий вибір в орієнтації своєї реклами по категоріях споживачів. рекламу на транспорті можна сконцентрувати в певному районі міста, де сконцентровані центри продажів даного товару, або охопити якомога більший простір міста, якщо товар продається в кожному магазині.

цей вид реклами є найбільш прийнятним по співвідношенню ціна-якість. Якщо взяти до уваги масовість, розмір рекламоносія, варіації на вибір цільової аудиторії та ін. переваги реклами на транспорті й зрівняти вартість одного м.кв. рекламної площі на місяць даного виду реклами та ін. виду зовн. реклами, можна помітити, що вартість реклами нижча приблизно в 2-3 рази.

158 Комп'ютеризована реклама-

новий засіб розповсюдження реклами.

В багатьох країнах світу діють банки даних спеціалізованих комп'ютерних систем, куди рекламодавці вносять за плату відомості по своїх фірмах і які випускаються ними товари (послуги). Потенційні споживачі, зацікавлені в закупівлі будь-якої продукції або товарів, можуть підключатися до цих банків даних з допомогою телефонів або спеціальних терміналів і в лічені секунди отримувати необхідну інформацію.

За оцінками зарубіжних фахівців, комп'ютеризована реклама може істотно потіснити всі інші засоби реклами. В Україні процес впровадження комп'ютеризованої реклами поки тільки починається.

За останні роки в розвинених країнах усе більший розвиток одержують багато нових засоби поширення реклами, що базуються на "зворотного зв'язку" з потенційними покупцями та споживачами. Так, наприклад - засоби реклами, що представляють собою поєднання джерел комп'ютеризованої інформації та кабельного телебачення. На цих принципах заснована і успішно розвивається торгівля по відеокаталогу і телекаталогам.

все частіше замість традиційних листів, проспектів чи листівок розсилають відеокасети та відеодиски.

159 Форми комп’ютеризованої реклами: веб-сторінка, рекламний сервер…

Веб-сторінка — інформаційний ресурс доступний в мережі World Wide Web(Всесвітня павутина), який можна переглянути у веб-браузері зазвичай, ця інформація може містити гіпертекст з навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

Веб-сторінки можуть зберігатись на локальному комп'ютері або отримуватись із віддаленого веб-сервера. Веб-сервер може накладати обмеження на доступ до веб-сторінок, наприклад, дозволяти перегляд лише з локальної мережі або відкривати доступ до сторінок в мережі

Веб-сторінки можуть складатись із статичних текстових файлів, що зберігаються у файловій системі веб-сервера (статичні веб-сторінки), або веб-сервер може створювати сторінки за запитом браузера (динамічні веб-сторінки). Застосування сценаріїв на стороні клієнта після завершення завантаження сторінки може прискорювати роботу користувача з нею.

Рекламний сервер створюється і розкручується виключно як рекламний майданчик, при його будівництві все направлене для досягнення цієї мети. Найвдаліше в цьому напрямі просуваються всякого роду коннектори і співтовариства, наприклад, rambler, list.ru, halyava.ru і ін. Рекламний сервер може складатися з однієї чи декількох web-сторінок і містити різну рекламну інформацію, при цьому основний вплив на споживачів виявляється швидше в емоційному, ніж в інформаційному плані.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]