Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Аудіовізуальна реклама: рекламні кіно- і відеофільми, рекламні ролики.

Аудіовізуальна реклама включає рекламні кінофільми, відеофільми і слайди-фільми.

Рекламні кінофільми можна підрозділити на рекламні ролики, рекламно-технічні фільми і рекламно-престижні фільми.

Рекламні ролики - короткі рекламні фільми тривалістю від п'ятнадцяти секунд до декількох хвилин, розраховані на показ широким прошаркам населення і що рекламують, як правило, товари (послуги) народного споживання. Можуть демонструватися в кінотеатрах перед сеансами художніх фільмів чи по телебаченню

Рекламно-технічні фільми - від 5 до 20 хв, що інформують переважно про товари промислового призначення, сировина, машинах і устаткуванні, у більшості випадків розраховані на показ фахівцям. Такі фільми призначені для демонстрації на ярмарках і

виставках, презентаціях, прес-конференціях, симпозіумах, ділових зустрічах.

Рекламно-престижні фільми - від 10 до 20 хв (іноді і більш), розповідають не тільки про продукцію, але про саме підприємство-замовника. Створюються для показу всіляким цільовим групам з метою формування сприятливої думки про діяльність рекламодавця і підвищення його престижу.

Рекламно-технічні і рекламно-престижні фільми по жанрі ближче науково-популярним. Іноді при їхньому створенні використовують елементи мультиплікації, комп'ютерної графіки й ігрового кіно.Класифікація рекламних відеофільмів аналогічна класифікації кінофільмів.

  1. Рекламна відео-експрес-інформація.

Рекламна відео експрес-інформація – специфічний вид відео реклами, вона являє собою оперативно зроблений відео сюжет про будь-яку видатну подію в житті організації-рекламодавця (пуск нової лінії, підписання великої комерційної угоди, випуск першої партії нових товарів, святкування ювілею і т. п.

  1. Слайд-фільм.

Слайд-фільми - представляють собою програму яка автоматично змінюється кольорові діапозитиви, що проектуються на один або кілька екранів. Така програма супроводжується спеціально підготовленої фонограмою. Слайд-фільми можна  використовувати для найрізноманітнішого асортименту товарів, промислової продукції та послуг. Крім того, вони можуть мати і рекламно-престижну спрямованість. Одним з основних переваг цього виду реклами є можливість оперативної і економічною модифікації або простої заміни одних слайдів іншими, не порушує цілісності програми.

  1. Сфера використання аудіовізуальної реклами.

На практиці найчастіше застосовуються такі форми аудіовізуальної реклами як кінофільми, слайд-фільми, що показуються за допомогою кіно-і діапроекторів. Ці форми носять назву екранної реклами. Широке застосування на різного роду виставках знаходять види екранної реклами, що представляють собою різноманітні модифікації поліекранної комплексів, що дозволяють проектувати зображення на декілька екранів з різними варіантами звукового супроводу (музичного та інформаційного), що помітно збільшує ефект рекламного впливу. На думку фахівців, багатоекранний діа-проекції особливо ефективні в умовах значного рівня фонового шуму - на виставках, у фойє кінотеатрів, конференц-залів і т.п. Іноді можуть використовуватися різні поєднання аудіовізуальних засобів - кінопоказу, діапоказа, світломузики, акустичних, стереоскопічних та інших ефектів.

Рекламний кіно-ролик являє собою короткий (від 10 секунд до кількох хвилин) фільм, орієнтований як правило на найширші верстви населення і на рекламу товарів народного споживання. Їх можуть показувати перед кіносеансами в кінотеатрах чи по телебаченню. В основу їх виробництва часто ставиться широкий спектр динамічних, гостросюжетних жанрів і ситуацій.

Рекламно-технічні та рекламно-престижні фільми мають більшу тривалість (до 15 і більше хвилин), ближче за жанром до науково-популярних фільмів і орієнтовані вже на більш вузькі групи цільового впливу. У своїй більшості, рекламно-технічні фільми містять інформацію про товари промислового призначення, технічні новинки, нових технологіях, машинах, устаткуванні і т.п. і призначені для спеціалістів. оповідають про виробників (продавців) з метою створення або зміцнення сприятливої думки про них. Вони орієнтовані не тільки на фахівців, але і на споживачів Іншими засобами аудіовізуального рекламного впливу наспоживача є авто гіди і автостендісти, що дозволяють за допомогою певних пристроїв, наприклад, клавіатури, викликати на екран дисплея або телевізора цікаву для споживача інформацію і отримати певні коментарі у вигляді звукового супроводу.

Все більшого поширення знаходять кошти індивідуального аудіовізуального рекламного впливу – найчастіше аудіо-відеокасети, диски та дискети. Існує практика надання їх «на додачу» до купленого товару, використання реклами,записаної перед художнім фільмом на відеокасетах і ін

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]