Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

38.Оцінка ефективності рекламної діяльності

Оцінка ефективності реклами дозволяє: - отримати інформацію про доцільність реклами; - виявити результативність окремих засобів її розповсюдження; - визначити умови оптимально впливу реклами на потенційних споживачів.

У теорії маркетингу розрізняють:

Економічна ефективність реклами - співвідношення між результатом, отриманим від реклами, і величиною затрат на проведення рекламних заходів за певний відрізок часу.

Комунікативна ефективність реклами дозволяє встановити, наскільки ефективно конкретне рекламне оголошення передає цільовій аудиторії необхідні відомості чи формує бажану для рекламодавця точку зору. Вона характеризує в цілому охоплення аудиторії покупців.

Більшість рекламодавців прагнуть виміряти так-званий рекламний ефект взаєморозуміння, тобто потенційний вплив реклами на рівень усвідомлення споживачів, їх вміння орієнтуватись на ринку та на їх переваги. Рекламодавці хотіли б знати і результати впливу реклами на рівень збуту, але часто це зробити досить складно.

Загалом сутність оцінки ефективності реклами полягає в тому, щоб визначити, який вплив здійснило кожне з рекламних повідомлень на мислення і спосіб дій людей, котрі приймають рішення про придбання рекламованих товарів.

39.Принципи формування системи інформації туристичного підприємства.

Для сучасних умов господарювання характерним є застосування високоефективної внутрішньофірмової системи інформації, що заснована на використанні новітніх технічних засобів автоматизованої обробки цифрової і текстової інформації, об'єднаних у єдину внутрішньофірмову мережу за допомогою системи зв'язку.

Найбільш ефективною вважається система інформації, заснована на одночасному використанні обчислювальної техніки і засобів автоматизованої обробки текстової інформації. Автоматизовані системи швидкого пошуку та видачі інформації створюються для збереження великої кількості різних документів і полегшення користування ними.

40.Інформаційне забезпечення рекламної діяльності

Інформаційне забезпечення рекламної діяльності - оцінка ефективності поточної обробки інформації, виконання вторинних джерел інформації, надійність і використання безпеки інформації. Сукупність вихідної інформації різного характеру, що призначена для прийняття рішень у сфері виробничого підприємництва можна вважати за інформаційне забезпечення підприємництва.

41.Сутність рекламних досліджень.

Дослідження є необхідною умовою ефективного прийняття рішення в галузі маркетингу, а відповідно, і комунікацій. Рекламне дослідження ринку передбачає збирання, систематизацію й аналіз даних, які необхідні фірмі або організації для вирішення комунікативних завдань щодо задоволення потреб людей у товарах, послугах чи ідеях.

Саме тому дослідження в рекламі необхідно вести в трьох основних напрямках: - Вивчення споживачів; - Аналіз товару;- Аналіз ринку.

Дослідження відіграють роль основного робочого інструменту в створенні ефективної реклами.

42.Напрямки рекламних досліджень.

Дослідження є необхідною умовою ефективного прийняття рішення в галузі маркетингу, а відповідно, і комунікацій. Рекламне дослідження ринку передбачає збирання, систематизацію й аналіз даних, які необхідні фірмі або організації для вирішення комунікативних завдань щодо задоволення потреб людей у товарах, послугах чи ідеях. Рекламне дослідження ринку розгортається за такими основними напрямами:

• дослідження мотивацій споживача;

• вивчення, на якій стадії готовності до купівлі знаходиться аудиторія споживачів;

• прогноз рекламного бюджету, тобто витрат на те, щоб споживачі перейшли з однієї стадії готовності в іншу, більш високу;

• дослідження рекламних текстів фірми та її конкурентів;

• дослідження досвіду проведення рекламних кампаній;

• вивчення засобів реклами;

• визнач. ефективності окремих носіїв реклами;

• дослідження ефективності рекламних звернень;

• дослідження перепектив розвитку рекламного бізнесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]