Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

15.Принципи формування відносин із органами державної влади та місцевого самоврядування.

Відносини з органами державної влади та управління спрямовані на отримання можливості впливати на прийняття окремих рішень регулюючого характеру, що стосуються туристського бізнесу в цілому та діяльності конкретного підприємства зокрема. Даний напрямок пропаганди може бути реалізовано за допомогою наступних прийомів: · Висунення "своїх" людей до органів державної влади і управління; · Запрошення керівників різного рівня до участі в урочистостях, влаштовуються туристським підприємством; · Лобізм, що полягає у роботі з законодавцями, урядовими та іншими чиновниками з метою добитися посилення або недопущення прийняття будь-якого офіційного рішення; · Консультування, що передбачає надання рекомендацій державним органам з актуальних проблем туризму і його суспільної значимості ..

16..Методи таприйоми роботи по зв'язках із громадськістю.

  • Інструменти опосередкованого масового інформування, до яких відносяться прес-

релізи, ньюз-релізи; факт-листи; інтерв’ю; заяви; статі, що захоплюють; кейс-історії,

медіа-кіти; листи редактору; бекграундери; авторські та оглядові статті; коментарі;

  • Виступи і щорічні звіти;

  • Спеціальні заходи (прийоми, конференції, брифінги, презентації, дні відкритих дверей, круглі столи, благодійність, спонсорство, патронтаж, лобіювання);

  • Підтримуючі інструменти (виставки, візуальна ідентичність, інтерактивні інструменти);

  • Внутрішньо-спрямовані інструменти (листки новин, дошки оголошень, зустрічі з

керівництвом, чутки, внутрішня «гаряча лінія»)

17.Реклама у комплексі маркетингових комунікацій

Реклама відіграє істотну економічну роль, однак має як пози­тивні, так і негативні сторони. Вона має суспільний характер, високий ступінь проникнення і виразність, вона знеособлена, експре­сивна. Головна мета реклами — формування (збільшення) попиту на товар, розширення (втримання) частки ринку і підвищення ефективності діяльності підприємства. Реклама має також комунікаційні функції: забезпечення по­пулярності товару; інформування покупців та інших аудиторій про підприємства, товари, якість, новинки; вплив на споживачів і спонукання їх до купівлі; нагадування про товари, підприєм­ства протягом тривалого періоду; зберігання прихильності до товару або до підприємства. Завдання реклами: створення іміджу, стимулювання активізації збуту, пре­зентація нового продукту, вихід на новий ринок, розширення уявлень споживачів про мету і способи можливого використан­ня продукту, позиціювання товару, створення сприятливого вра­ження про товарну марку і сам товар, інформація про зміни умов, які цікавлять споживачів.

18.Поняття реклами.

Реклама - це процес інформування населення про товар, ознайомлення з ним, переконання в необхідності його покупки. Реклама сприяє популяризації товарів, що продаються, впливає на формування попиту, знайомить покупця з якісними характеристиками продукції (іноді інформація спотворюється). Рекламуватися можуть не тільки товари і послуги, вона створює імідж організації, формує марку, поширює інформацію про події та акції. До реклами відносяться всі способи агітації, виставкові та ярмаркові заходи з елементами презентації, стилізовані упаковки, друкована продукція та інші методи стимулювання продажу в торгівельній діяльності.

Реклама має суспільний характер. Рекламовані товари або послуги є законними та не суперечать нормам суспільства. Рекламні повідомлення складаються так, щоб продавець міг багаторазово повторювати свої звернення до споживача. Покупець же має можливість накопичувати і порівнювати дані від різних конкурентів. Широкомасштабна реклама часто свідчить про успіх продавця. Реклама дозволяє охопити широке коло споживачів з ідентичними інтересами, навіть розділених між собою (географічно, статево-віковою структурою).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]