Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Радіо реклама, її переваги й недоліки.

Реклама на радіо володіє головною перевагою

1.велике розповсюдження і досить широке охоплення цільової аудиторії. Аудиторія радіо хороша своєю стабільністю, тому що більшість радіослухачів віддають перевагу одній радіостанції. Радіо можна слухати не відволікаючись від інших справ, це і робить рекламу на радіо привабливою для рекламодавців.

2.оперативність. З величезної кількості рекламоносіїв саме реклама на радіо володіє найкоротшим періодом виробництва та розміщення реклами.

3.фінансова економічність для рекламодавців. З різних засобів масової інформації реклама на радіо пропонує одні з найнижчих цін на розміщення та виготовлення рекламного повідомлення.

4.реклама на радіо не викликає таке роздратування слухачів, як, наприклад, реклама на телебаченні чи миготливі банери на веб-сторінці.

ряд недоліків:

1.скороминучість радіореклами. Багато радіослухачі вважають, що радіо - це всього лише хороший фон протягом робочого дня, справ по господарству або поїздки в автомобілі. Через це реклама на радіо слухається без особливої уваги, а оскільки ролик транслюється кілька секунд, то рекламне повідомлення цілком може бути або пропущене, або просто забуте.

2.часом радіоефір буває просто перевантажений рекламою. Чим успішніше працює та чи інша радіостанція, тим, як правило, більше в неї рекламодавців. У довгому блоці реклами, ваш ролик можуть не почути..

3.Реклама на радіо обмежена у можливості візуального впливу на аудиторію для посилення переконливості. Тому велику увагу слід приділяти тексту радіореклами. Необхідно що б він був простим, зрозумілим і в той же час зацікавлював ваших потенційних клієнтів. Для цього потрібно ретельно перевірити тембр голосу диктора (чи є він мелодійним і приємним на слух), музичний супровід та звукові ефекти.

  1. Види радіореклами: радіооб’ява, радіоролик, радіорепортаж.

Радіо оголошення представляють собою інформацію, зачитує диктором. Це найбільш поширений прийом товарної реклами (з вказівкою телефонів і адрес місць можливої покупки). У такій рекламі високі вимоги пред'являються як до рекламного тексту (він повинен бути коротким, зрозумілим, виразним і за поминаються), так і до голосу диктора. Слухачі, як правило, віддають перевагу м'яким, з приємним тембром низькочастотні голосу, особливо для дикторів-чоловіків. Тон голосу має бути довірчий, доброзичливий, емоційно виразне. Дуже важливо витримати правильний темп мовлення, змінюючи його залежно від важливості повідомлення. Найкраще - середній темп, близько 6-8 мовних звуків на секунду, а там, де йде більш важлива інформація, - швидкість треба зменшити, роблячи додаткові паузи для того, щоб слухач встиг записати необхідні відомості. Пауза для аудіо-тексту той же, що новий рядок або абзац при листі.  Радіоролик - спеціально підготовлений постановочний (ігровий) радіо сюжет, який розігрується кількома акторами (кількома голосами) з метою повідомити радіослухачам про пропоновані фірмою послуги. Використання при цьому звукових і музичних ефектів має працювати на створення образу рекламованої послуги, не розважаючи і не відволікаючи слухачів.  У більшості випадків радіо ролик представляє собою товарну рекламу і може тривати від 15 до 60 с.

Радіорепортаж – як особливий тип усного дискурсу – являє собою публіцистичний текст, представлений масовій аудиторії радіослухачів диктором, який інформує про актуальні проблеми у сфері громадського життя, а його учасники висловлюють свою точку зору щодо розв’язання цих проблем. Характерними рисами радіорепортажу є спонтанність та

імпровізованість, а безпосереднє мовлення учасників підсилює ефект його соціальної актуальності та достовірності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]