Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Особливості друкованої реклами в туризмі.

Спеціалізована друкована продукція - один із важливих засобів поширення реклами для туристичних фірм. Підприємства-виробники туристичних послуг (туроператорські фірми,

підприємства розміщення, харчування, розваг) видають самостійно або з іншими аналогічними фірмами ілюстровані брошури, буклети, каталоги, листівки і т.п., в яких образотворчим і текстовим способом рекламують наявні можливості обслуговування туристів. Для підвищення привабливості такої продукції фірми використовують високоякісні фотографії ландшафтів, історичних пам'ятників, готелів та інших об'єктів туристичної уваги. Самостійним видом спеціалізованої друкованої продукції є прайс-листи, в яких публікуються ціни і розцінки на туристичні товари і послуги.

  1. Туристичний фірмовий каталог.

Ця форма прямого маркетингу передбачає продаж товарів за допомогою каталогів, що розсилаються покупцям поштою, чи надаються у магазинах. Багатьом покупцям подобається отримувати каталоги: інколи вони готові навіть платити за них, тому деякі фірми, що займаються продажем за каталогами, продають їх у книжкових магазинах та газетних кіосках. Деякі європейські та американські компанії експериментують з відеокасетами, комп’ютерними дискетами, CD-ROM та Internet-каталогами.

  1. Підготовка, виробництво та поширення каталогів.

Виготовлення каталогу, як правило, пов'язано з допечатной підготовкою і поліграфією багатосторінкового, складноструктороване довідкового або рекламного видання з великою кількістю таблиць і складною версткою, рекламними фотографіями, багатим шрифтових оформленням, перехресними посиланнями, виносками, посилальними розділами (зміст, алфавітний покажчик товарів і виробників). Ціна на виготовлення каталогу залежить від його обсягу та тиражу, складності дизайну каталогу й верстки, типу і щільності паперу, кольоровості, постдрукові послуг. Виготовлення каталогів для друку, а також для запису в електронному вигляді і для сайту - три завдання, вирішення яких дозволить яскраво та інформативно представити ринку інформацію про Ваші товари і послуги. Використовуючи технологію DB-Publishing (публікація баз даних), ми оперативно підготуємо Ваш каталог на основі інформаційної системи, яку Ви використовуєте для товарного обліку. Поширення каталогів, газет і журналів на ринках і виставках проходить за індивідуальною схемою з використанням різних вибірок. Розповсюджувачі роздають друковану продукцію (каталоги, газети, журнали) на ринках і виставках при вході абовиході в руки відвідувачів, або з торговельних абовиставковим місцях.

  1. Проспекти та брошури.

Проспект - це багатосторінкове, зброшуроване, добре ілюстроване видання. Фінансові витрати на нього звичайно перевищують витрати на інші різновиди друкованої реклами. Тому, як правило, їх випускають лише великі універсальні і спеціальні бібліотеки. За змістом і оформленням проспект мало чим відрізняється від буклета, хоча формою нагадує книжку і матеріал в ньому скомпонований в невеликі розділи. До того ж його лексиці властивий строгий, іноді урочистий стиль. Проспект надає ширші можливості реклами роботи бібліотеки. Можна висвітлити найяскравіші з погляду реклами її сторони. От чому, розробляючи його оригінал-макет, слід ретельно відібрати деталі, продумати композицію, передбачити варіанти як посторінкового читання, так і проглядання конкретних розділів.

Визначаючи зміст проспекту, слід врахувати, що він призначений для тривалішого використання, ніж буклет. Враховуючи, що по своїй функціональній природі проспект, як календар, блокнот і інше видання, близький до сувенірної реклами, його друкують на високоякісному папері.

Брошура — один з видів носіїв рекламних повідомлень, зроблений у вигляді книжечки. Види брошур бувають найрізноманітнішими — від монохромних, надрукованих на газетному папері, до повнокольорових на високоякісному папері. До брошур належать багатосторінкові каталоги, проспекти, прайси, прес-релізи, презентації тощо. Брошури стають усе більше прийнятними для подання друкованої інформації при невеликих тиражах і низькій собівартості поліграфічної продукції. Відсутність книжкової палітурки істотно спрощує процес друку. Рекламна брошура - це своєрідна міні-презентація товару або послуги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]