Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

160 Системи електронної комерції та інформаційні системи.

Системи електронної комерції відкривають зовсім нові можливості для розвитку і зміцнення існуючого бізнесу, а також надають багатий інструментарій для створення нового бізнесу в середовищі Інтернет.

Існують як готові універсальні системи електронної комерції , так і певні індивідуальні рішення, на основі яких створюються системи, відповідні потребам кожної конкретної компанії і її бізнесу.

Розрізняються системи електронної комерції за безліччю ознак: рівнем реалізації, напрямами та масштабом впровадження, технології побудови

Серед найбільш відомих систем електронної комерції - рішення для інтернет-магазинів.Інтернет-магазини пропонують товари покупцям, незалежно від їх місцезнаходження і приймають оплату різними способами, в тому числі і за допомогою електронних платежів.У зв'язку з відсутністю безпосереднього контакту між продавцем і покупцем, електронна торгівля через інтернет-магазин пов'язана з цілою низкою ризиків і проблем :

-ризик неотримання платежу;-ризик витоку конфіденційної інформації;

-ризик недоставлення товару або ж доставки в неналежному вигляді..

Інформаційна система, пов’язується з системами збереження та видачі інформації, так і з системами, що забезпечують обмін інформацією в процесі управління.охоплює сукупність засобів та методів, що дозволяють користувачу збирати, зберігати, передавати і обробляти відібрану інформацію. Місією інформаційної системи є виробництво потрібної для організації інформації, потрібної для ефективного управління всіма її ресурсами, створення інформаційного та технічного середовища для управління її діяльністю. В будь-якій інформаційній системі управління вирішуються задачі трьох типів:

- задачі оцінки ситуації - задачі перетворення опису ситуації - задачі прийняття рішень (в тому числі і оптимізаційні).

Автоматизована інформаційна система – це взаємозв’язана сукупність даних, обладнання, програмних засобів, персоналу, стандартних процедур, які призначені для збору, обробки, розподілу, зберігання, представлення інформації у відповідності з вимогами, які випливають з цілей організації.

Інформаційні системи включають в себе: технічні засоби обробки даних, програмне забезпечення і відповідний персонал.

В залежності від функціонального призначення можна виділити такі системи: управляючі, наукового пошуку, діагностичні, моделюючі, систем підготовки прийняття рішення.

162… Переваги та недоліки комп’ютеризованої реклами.

В багатьох країнах світу діють банки даних спеціалізованих комп'ютерних систем, куди рекламодавці вносять за плату відомості про своїх фірмах і про що випускаються ними товари (послуги). Потенційні споживачі, зацікавлені в закупівлі будь-якої продукції або товарів, можуть підключатися до цих банків даних з допомогою телефонів або спеціальних терміналів і в лічені секунди отримувати необхідну інформацію.

Переваги: величезні потенційні можливості оперативного встановлення прямих ділових контактів зі споживачем у випадку його зацікавленості, відносно низька вартість.

Недоліки: обмеженість художніх прийомів подачі рекламних повідомлень; невелика кількість користувачів комп'ютерних мереж; можливість відключити показ реклами за допомогою спеціальних програм; проблеми з безпекою угод, що укладаються в мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]