Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

57.Установки та переконання.

Установки - це переконання або почуття, здатні впливати на наші реакції. Установки дійсно впливають на наші дії при наступних умовах:

- Коли зовнішні впливи на наші слова й дії мінімальні.

- Коли ми маємо справу з конкретними установками, що стосуються конкретних дій.

- Коли ми свідомо сприймаємо свої установки. Наші установки можуть залишатися незадіяними, коли ми додержуємося звички або пливемо за течією. Для того щоб вони керували нашими діями, потрібно зробити паузу й прийняти їх в увагу.

Переконання передбачає "м'який" вплив на індивіда, який має на меті радикально скорегувати його погляди, щоб цим вплинути на подальшу поведінку. Цей варіант — найетичніший спосіб впливу, тому що тут немає грубого насильства чи підступного проникнення в підсвідомість об'єкта.

Мета переконання:

– довгострокова зміна уявлень і установок людини в необхідному напрямку;

– залучення до співробітництва;

– спонукання об'єкта до потрібного вчинку.

58.Визначення цілей реклами.

Реклама як складова комплексу маркетингових комунікацій повинна сприяти досягненню маркетингових цілей. На цій основі прийнято розрізняти економічні та позаекономічні цілі реклами.

Економічні цілі:

  • рекламний дохід: зміна збуту товару, зумовлена рекламою

  • рекламний прибуток: різниця між рекламним доходом і витратами на рекламу

Позаекономічні (комунікативні) цілі:

  • інформування про новий товар: про параметри, нову торгову марку, підприємство, певну подію, зниження цін, про те, де можна купити товар.

  • умовляння: формування прихильності до торгової марки,вплив на звички,пов'язані зі споживанням продукту; викликати бажання наслідувати приклад тих, хто є споживачами товару

  • нагадування: актуалізація в пам'яті споживачів інформації про товар у період між купівлями; нагадування, де можна купити товар; про те, що в місці Х ціни на нього найнижчі.

  • позиціювання / репозиціювання торгової марки: пошук шляхів відображення у свідомості споживача якісних характеристик товару

  • підтримка   прихильності споживачів до марки: підтримка рішень на користь купівлі саме таких товарів

  • створення та підтримка іміджу підприємства: (підприємство-новатор, організація, що займається вирішенням екологічних, гуманітарних проблем), а також «відмежування від конкурентів»

59.Цілі у сфері збуту.

Всі цілі у сфері збуту бувають обов'язковими (без яких жодне рішення не може вважатися прийнятним); бажаними (досягнення яких сприяє підвищенню якості та адекватності рішення); ймовірними (досягнення яких у комплексі з двома попередніми створює умови запобігання виникненню в майбутньому проблеми.

Економічні цілі збутової діяльності спрямовані на максимізацію прибутку, їх досягнення можливе за успішної реалізації наступних задач у сфері збутової діяльності: збільшення ринкової частки підприіємства; максимізація збуту і на цій основі — прибутку підприємства при найбільш повному задоволенні попиту споживачів; ефективне використання збутового апарату підприємства; вибір раціональних каналів розподілу; мінімізація сукупних витрат у госпо-дарському циклі товару, включаючи витрати з

післяпродажного об-слуговування та сервісу; раціональна політика на ринку з урахуван-ням мінливої кон'юнктури та ін.

Цілі розвитку у сфері збутової діяльності слід розглядати, як надсистемні та внутрісистемні цілі служби збуту. Якщо збут не має цілей розвитку, тоді й підприємство приречене на занепад, а таким чином, і на втрату ринків збуту.

Надсистемні цілі розвитку збуту пов'язані з інтеграцією й диверсифікованістю діяльності, з розвитком ринків збуту та освоєнням нових. Внутрісистемні цілі служби збуту спрямовані на підвищення кваліфікації працівників збуту, впровадження інформаційних технологій, прогресивних форм і методів продажу, стимулювання збуту.

Кількісні цілі збутової діяльності можуть виступати у вигляді зростання обсягу продажів, збільшення частки фірми на певному сегменті ринку, підвищення швидкості обороту коштів, вкладених у запаси готової продукції. Вона дозволяє довести цільові установки у вигляді індивідуальних завдань до конкретних виконавців.

Під якісними цілями збутової діяльності мається на увазі якість обслуговування, для чого необхідним є надійний зворотний зв'язок підприємства зі споживачами, достатньо точна інтерпретація вимог споживачів збутовим апаратом підприємства, кількісний опис цих цілей. Для визначення якісних цілей збуту доцільним є використання кількох каналів зв'язку зі споживачами для більш адекватного визначення їхніх вимог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]