Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

9.Стимулювання клієнтів.

Заходи стимулювання збуту, спрямовані на клієнтів, заслуговують на особливу увагу у зв'язку зі значним завищенням кількості пропозицій над попитом турпродукту.

Багато фірм практикують знижки цін: знижки у випадку бронювання турів у встановлений термін; сезонних розпродаж; знижки окремим категоріям покупців (діти, сімейні пари, молодята); бонусні знижки, надані постійним клієнтам; групові знижки.

Як подарунки і сувеніри застосовують різні канцтовари, фірмові майки, друковану продукцію. Туристам приємно в день народження під час подорожі одержати від фірми квіти, фрукти, солодощі.

Туристичні фірми використовують купони. Вони надають право власникові на знижку при купівлі туру.

Багато турфірм співробітничають з банками шляхом надання купонів їхнім клієнтам, оскільки останні, в силу наявності коштів, можна вважати потенційними покупцями турів. При розміщенні внесків у тому чи іншому банку клієнту видається книжка купонів на придбання різних товарів і послуг.

Популярні купони у вигляді рекламних звернень, що розташовані в газетах і журналах. Для їх поширення може використовуватися розсилання поштою, через кур'єрів.

Конкурси, лотереї, вікторини припускають заохочення переможців призами і подарунками, часто у вигляді дорогих товарів (автомобілі, туристичні поїздки).

Стимулювання збуту може здійснюватися за допомогою надання додаткового обслуговування протягом декількох днів до основної поїздки (наприклад, тур тривалістю 24 дні оплачується як за 21 день плюс 3 дні безкоштовно) чи додаткових послуг (безкоштовний пляж, басейн).

10.Методи стимулювання збуту.

Стимулювання збуту включає ряд засобів комунікації для створення умов негайного зростання збуту за обмежений період часу. Туристичні підприємства і туроператори визнають, що їх продажі і прибуток в значній мірі залежать від того, яким способом вони мотивують турагентів і споживачів. Серед методів просування широко використовуються різні знижки, пільги, конкурси, лотереї, ігри, участь в туристичних виставках, ярмарках, безкоштовна роздача сувенірів.

Туристична індустрія тільки починає вдаватися до цих методів з метою підтримки продажів. Наприклад, сьогодні популярні такі методи, як понижена ціна на квитки для однорідних груп, знижки для дітей, літніх людей, студентів, спеціальна ціна на номери в готелях в “мертвий” сезон. Активно використовується практика спільної діяльності з виробниками або продавцями товарів повсякденного попиту, за покупку яких, як приз може пропонуватися турпутівка, спонсорство різних заходів.

11.Пропаганда у комплексі маркетингових комунікацій.

Пропаганда — неособисте і не оплачуване спонсором стимулювання попиту на товар, послуги чи ділову організаційну одиницю шляхом розповсюдження комерційно важливих відомостей про них у друкованих засобах інформації або доброзичливого представлення по радіо, телебаченню або зі сцени.

Це дуже ефективний і до того ж дешевий метод стимулювання, що характеризується такими якостями, як достовірність (стаття в газеті здається більш правдоподібною, ніж рекламне оголошення), широке охоплення покупців (тому що інформація доходить у вигляді новин, а не у вигляді комунікацій торгового характеру), ефективність (яку легко забезпечити, коли вміло збереш, розкажеш і представиш матеріал про фірму та її товар).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]