Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

63.Створення іміджу продукту.

Для багатьох туристичних продуктів необхідний власний, відмінний від аналогічних продуктів конкурентів, образ. Реклама, спрямована на формування іміджу продукту, прагне підкреслити його відмінні риси.

Рекламні заходи, спрямовані на корегування представлень про діяльність фірми, призначені для виправлення сформованої думки про туристичне підприємство і пропонованих їм продуктах. Досягнення подібної цілі, як правило, істотно полегшується, коли сформовані перекручені представлення не мають під собою реальної основи. У противному випадку від фірми будуть потрібні попередні зусилля по усуненню недоліків.

У залежності від цілей маркетингу і комунікаційної стратегії туристичні фірми орієнтуються або на відносно невелику групу постійних клієнтів або на максимально велику аудиторію.

  1. Підтвердження іміджу.

Імідж підприємства — це його «обличчя» у «дзеркалі» громадської думки. Тобто це сформоване пред’явлення цільовій аудиторії інформації про діяльність та успіхи підприємства, яка постійно та динамічно впливає на взаємини підприємства з  його потенційними та фактичними покупцями, на його конкурентноздатність, фінансові результати та контакти з іншими державними або приватними підприємствами, установами та організаціями.

Практика довела, що формування іміджу підприємства — процес складний та багатогранний. Практично кожне підприєм­ство, яке визнає необхідність забезпечувати собі певну репутацію та просування на ринку, має штатних співробітників, які займаються цими питаннями у складі служби маркетингу (група з корпоративного іміджу може існувати окремо, але це менш доречно, тому що вся діяльність підпорядкована цілям та завданням маркетингу). Комплексний підхід — створення якомога більш позитивного образу підприємства в рамках маркетингових програм — відповідає вимогам та певному рівню цільової аудиторії того чи того товару, тої чи тої послуги конкретного підприємства. Правильно вибраний та підібраний образ підприємства сприяє просуванню його товарів та послуг завдяки формуванню сприятливої атмосфери, створеної корпоративним іміджем, для подальшого успішного розвитку та становища на ринках, на яких діє дане підприємство.

Фахівці вважають, що позитивність іміджу визначається такими параметрами, як надійність підприємства, гранична чесність та порядність у взаємозв’язках із партнерами, гнучкість ведення політики конкурентної боротьби, висока культура об­слуговування споживачів, моральність участі підприємства в різного роду політичних, екологічних та соціальних заходах тощо. 

  1. Підтримка обізнаності та попиту.

Нагадування (підтримка обізнаності, утримання в пам'яті споживачів інформації про товар в проміжках між покупками)

Реклама, що нагадує - реклама, застосовувана для того, щоб не дати споживачам забути про товар. Надзвичайно важлива для товарів ,що знаходяться на етапі зрілості. Ціль дорогих оголошень добре відомої продукції фірм, що мають загальне і загально прийняте визнання, - нагадати людям про свої товари, а зовсім не в тому, щоб проінформувати чи переконати їх.

При формуванні попиту на новий або оновлений товар реклама повинна враховувати й розвивати деяку, ще неусвідомлену потребу певної групи потенційних покупців.

При стимулюванні попиту, причому залежно від стадії життєвого циклу, реклама вирішує завдання як розширення попиту (етапи впровадження й росту), так і підтримки попиту, спирається на деякі вжеуявлення про товар, що оформилися в споживача. У принципі збільшити збут можна й знижуючи ціни. Але історія розвитку ринку показує, що ефективна реклама виконує те ж завдання не гірше. Потенційний попит стимулюється так званою рекламою із зворотним зв'язком: скажемо, споживачеві дається можливість запросити додаткову інформацію, повідомити про свої наміри

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]