Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

166… Міжнародні туристичні біржі.

в Європі щорічно організовується понад 200 міжнародних туристичних виставок і бірж. Найбільшою є Міжнародна туристична біржа, яка відбувається щороку в Берліні. Тут розміщуються величезні павільйони світових лідерів на ринку туризму — Німеччини, США, Франції, Іспанії, а також стенди початківців.Робота берлінської біржі будується за принципом тематичних днів. Наприклад, вони можуть бути присвячені екологічному туризму в Європі, перспективам розвитку туристичного руху в Африці тощо. У межах обраних тем організатори виставки пропонують широку програму спеціалізованих заходів: презентацій, "круглих столів", форумів, міжнародний конкурс фільмів туристичної тематики, який став уже традиційним.

Щорічно наприкінці січня — на початку лютого в Мадриді проводиться Міжнародна туристична виставка-біржа ФІТЮР — це перегляд іспанського та латиноамерик. туристичних продуктів, через що її називають "мостом між Європою та Америкою". Чверть виставкової площі займають стенди країн Центральної та Південної Америки .У 2005 р. виставка відзначила свій 25-літній ювілей.

Всесвітня туристична виставка(ЛОНДОН), призначена виключно для налагодження прямих контактів між спеціалістами різних країн. проводять низку благочинних акцій, а зібрані кошти спрямовують у фонд Британського Червоного Хреста.Кожного року кількість експонатів збільшується на 100—120 одиниць.

Міжнародна туристична біржа в Мілані Найбільшою є експозиція Італії, яка зазвичай займає кілька павільйонів.потужно представлені Франція, Іспанія, Німеччина, Австрія та США.1998 р. в Мілані велику цікаву експозицію розгорнула Куба.

167… Характеристика процесу участі туристичної фірми у роботі виставки.

Процес участі турфірми в роботі виставок поділяється на декілька етапів:

1. Прийняття принципового рішення про участь у виставкових заходах.

2. Визначення цілей участі турфірми у виставкових заходах.3. Вибір конкретної виставки та способу участі.4. Підготовчо-організаційний період.

5. Діяльність під час виставки. 6. Аналіз результатів участі турфірми в роботі виставки.

Прийняття принципового рішення про участь у виставці засвідчує про певний високий рівень турфірми. Оскільки виставка є демонстрацією досягнень. турфірма визначає спосіб участі – від цього залежить бюджет витрат, методи підготовки та організації, а часто і кінцевий результат.. За участі в національних виставках мінімальна площа стенду звичайно становить 9-12 м2, але для повноцінної участі достатньо 4-6 м2.

Підготовчо-організаційний етап складається з таких операцій:

а) подання заявки в оргкомітет виставки; б) визначення обсягу витрат; в) визначення структури витрат г) визначення тривалості підготовчо-організаційного періоду; д) розробка графіку діяльності з чітким визначенням термінів та відповідальних.

Діяльність після відкриття виставки. Бажано, щоб під час виставки був присутній керівник. Після закінчення виставки проводиться демонтаж експозиції, аналіз результатів участі турфірми у виставці, оскільки це значні інвестиції, отже необхідно порівняти витрати та результат.

Виставковий стенд – розмір, оформлення експонатів, реклама, активна робота стендистів, уважне ставлення до відвідувачів. слід врахувати місцезнаходження стендів конкурентів та фірм, що роблять багатолюдні презентації.Виставкова експозиція поділяється на зони: а) публічна (найбільша за площею); б) робоча (для проведення перемовин); в) службова (для зберігання експонатів, рекламних матеріалів, відпочинку співробітників).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]