Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать

60.Цілі у сфері комунікацій.

Головні цілі маркетингових комунікацій: • формування попиту; • стимулювання збуту. Підпорядковані цілі: • інформування споживачів про фірму та її товари; • формування позитивного іміджу фірми; • мотивація споживачів; • формування й актуалізація потреб споживачів; • стимулювання акту купівлі; • формування відданості товарній марці; • нагадування про фірму та її товар тощо.

61.Типові цілі реклами.

Розглянемо деякі типові цілі рекламної діяльності: Поширення інформації про підприємство, його товари. Рекламне оголошення, наприклад про продукцію виробничо-технічного призначення, має вміщувати в собі значний обсяг фактичних даних. Притягнення замовлень і одержання запитань. Рекламування дуже рідко закінчується укладанням договору. Значно частіше потенційний споживач звертається з проханням дати додаткову інформацію про товар. Одержання запитань про продукцію як мета рекламної діяльності набуває особливого значення при виході на ринок з новим товаром. Внесення покупцями найменування і адреси підприємства-виробника в список можливих партнерів. Кожний відділ матеріально-технічного постачання має у вигляді досьє список можливих постачальників .товарів, закупка яких передбачається. Тому одне з перших завдань підприємства-виробника, особливо при виході на новий ринок або з новим виробом, полягає в тому, щоб його внесли в список можливих постачальників, що складається більшістю потенційних споживачів. Створення позитивної репутації підприємства й забезпечення визнання з боку ринку. Основними елементами цієї реклами можуть бути публікації в галузевих журналах, виступи по телебаченню і перед аудиторією.

62.Формування іміджу фірми

При створенні іміджу враховуються головні принципи маркетингової комунікації з метою зробити підприємство не тільки відомим, а й привабливим. Імідж є найефективнішою формою подання повідомлення, здатною сформувати саме таке сприйняття у цільової аудиторії, яке необхідно для досягнення конкретних цілей підприємства.

Імідж підприємства охоплює такі складові: фундамент; імідж зовнішній, внутрішній і невідчутний.

Для будівлі фундаменту іміджу і репутації необхідно провести ретельну ревізію ділових принципів, спираючись на які підприємство може розробити положення про цілі свого бізнесу та відобразити їх в простому і короткому робочому варіанті філософії корпорації. Наступний крок - визначення довгострокових задач. Після необхідно вирішити, яких стандартів повинні додержуватись робітники. Підпорядкування стандартам і правилам - метод, що допоможе зберегти в цілості фундамент нового іміджу

Складання плану по зовнішньому іміджу означає ретельний аналіз усього того, що в першу чергу упадає в око суспільству і конкретному покупцеві. Зовнішній імідж компанії формується за допомогою наступних елементів: якість продукту; реклама; суспільна діяльність; зв'язки з ЗМІ та інвесторами; відношення персоналу до роботи, його зовнішній вигляд. Зовнішній імідж формується також інструментами паблік рілейшнз. Це висвітлення громадської діяльності компанії та її керівництва, спонсорські акції, контакти із ЗМІ та забезпечення їх матеріалами для висвітлення позитивного іміджу підприємства.

Внутрішній імідж підприємства створюють відносини персоналу і керівництва, їх загальне спрямування, атмосфера. Формуванню внутрішнього іміджу сприяють такі цілеспрямовані програми, як підвищення кваліфікації, спеціалізоване навчання персоналу, програми заохочення співробітників.

Вдало сформований імідж запам'ятовується і закріплюється у свідомості цільової аудиторії, він є своєрідним сигналом до позитивного сприйняття людини чи організації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]