Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Manko_reklama_vidpovidi.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
826.37 Кб
Скачать
  1. Буклет.

Буклет - на відміну від каталогу і проспекту не зброшуроване, а багаторазово сфальцоване видання (інакше кажучи, складене "у гармошку") Може мати самі різні розміри, обсяг і варіанти фальцювання, однак у розгорнутому стані його розмір не може перевищувати розміру стандартного типографського друкованого аркуша. Є недорогим і економічним виданням, що випускається великими тиражами і розрахованим на короткочасне використання.

Останнім часом успішно використовуються рекламні плакати-буклети; на

зворотному боці плаката дається детальний опис рекламованої продукції.

До такого виду друкованої продукції найчастіше звертаються туристичні агенції, виробники промислових і продовольчих товарів, організації та установи в період відзначень ювілеїв, подій чи проведення інших знакових заходів.Більшість рекламних буклетів включають: візуальний ряд, інформаційний блок, який описує продукцію, контактну інформацію. Професійно складений буклет несе в собі приховане послання до споживача. При створенні буклету важливо пам'ятати про презентабельність дизайну — красиве художнє оздоблення, сучасні й оригінальні матеріали напевно привернуть увагу споживача. Використання в дизайні елементів фірмового стилю виділить буклет серед поліграфічної продукції конкурентів.  Для розробки буклета необхідні: логотип, контактна інформація, графічні матеріали (слайди, фото, кліпарти), текстова інформація. Буклет повинен містити якомога більше необхідної інформації про товар (послуги). Інформація має бути викладена лаконічно і в доступній формі. Ілюстрації й таблиці повинні органічно доповнювати текст. Правильно складений буклет містить відповіді на основні питання, які можуть виникнути у вашого потенційного клієнта. 

  1. Плакат.

Плакат - крупноформатне видання, у більшості випадків з однобічним друком. Великий малюнок чи фотоілюстрація (іноді їхня комбінація) супроводжується великим рекламним заголовком-слоганом, що образно й у стиснутій формі відображає основну особливість рекламованого товару чи послуги. Для підвищення функціональності в плакат часто

вводиться·календарна сітка. Плакати використовують для оформлення виставочних стендів, торгових і демонстраційних залів, інтер'єрів службових приміщень, приймалень, кімнат для переговорів, розвішують на спеціальних рекламних чи тумбах щитах і т.д..

Останнім часом успішно використовуються рекламні плакати-буклети;

На зворотному боці плаката дається детальний опис рекламованої продукції.

  1. Рекламна листівка.

Листівка - малоформатне видання, що випускається в силу свій економічності великим тиражем. Містить у більшості випадків одну чи дві ілюстрації рекламованих виробів з докладним технічним описом і характеристиками. У художнім оформленні всіх рекламно-каталожних матеріалів повинні крупно

виділятися різні елементи фірмової символіки організації-замовника,

указуватися його поштова адреса, номери телефаксу. телефонів .

  1. Рекламно-подарункові видання.

Новорічні рекламно-подарункові видання є дуже ефективним видом друкованих рекламних матеріалів, оскільки мають надзвичайно високою проникаючою здатність.

До них відносяться фірмові настільні і настінні календарі, кишенькові табель-календарі, щотижневики, ділові щоденники і т.д..

У фірмових настінних і настільних календарях, ділових щоденниках, шестиденка і записних книжках спеціальні рекламні смуги відведено для розміщення інформації про пропоновані товари або послуги. В оформленні обкладинок і календарних смуг цих видань широко використовують фірмову символіку організації-замовника.

Кишенькові табель-календарі можуть бути ілюстровані сюжетами номенклатурного характеру з рекламним заголовком (за аналогією з плакатами). На зворотному боці разом зкалендарною сіткою має бути присутня фірмова символіка замовника .

Плакати використовують для оформлення виставкових стендів, торгових і демонстраційних залів, інтер'єрів службових приміщень, приймалень, кімнат для переговорів, розвішують на спеціальних рекламних тумбах або щитах і т.д.

Друковані рекламні матеріали широко використовуються в ході ділових зустрічей і комерційних переговорів, поширюються на різних ярмарках і виставках. Новорічні рекламно-подарункові видання поширюються як у ході особистих ділових контактів, так і розсиланням поштою з вкладенням вітальних листівок і візитних карток.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]