Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Местные фин_буржуй вариант[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.35 Mб
Скачать

123.Структура програми економічного і соціального розвитку в регіоні, послідовність її розробки.

Програма економічного і соціального розвитку регіону- документ, в якому визначаються цілі та пріоритети економічного і соціального розвитку, засоби та шляхи їх досягнення, формується взаємоузгоджена і комплексна система заходів органів законодавчої і виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, спрямованих на ефективне розв'язання проблем економічного і соціального розвитку, досягнення стабільного економічного зростання, а також характеризуються очікувані зміни у стані економіки та соціальної сфери.

Програми соціально-економічного розвитку регіону обов´язково взаємоузгоджуються з проектом державного плану (програми) економічного і соціального розвитку України на відповідний рік. У цих програмах відображаються:

— аналіз та оцінка соціально-економічного розвитку за поточний період, основні проблеми розвитку регіону;

— основні показники економічного розвитку;

— зведений план доходів соціального розвитку;

— показники розвитку промисловості;

— показники розвитку аграрного сектора;

— капітальне будівництво;

— регіональна інфраструктура;

— трудові ресурси;

— охорона природи і раціональне використання природних ресурсів;

— рівень розвитку та економічна ефективність виробництва.

Розляд програми на місцевому рівні (послідовність):

  1. Відпрацювання та доведення до структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади форм з основними показниками розвитку області та вимог, що висуваються під час розробки програми на прогнозний рік (виконавець - Головне управління економіки облдержадміністрації, квітень )

  2. Відпрацювання структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади форм з основними показниками розвитку області та розроблення ними відповідних розділів проекту Програми соціально-економічного розвитку на прогнозний рік (Структурні підрозділи облдержадміністрації, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, райдержадміністрації, міськвиконкоми, травень )

  3. Узагальнення отриманих від структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади матеріалів, розробка основних показників Програми згідно із закріпленими формами (Головне управління економіки облдержадміністрації,червень )

  4. Надання структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади обгрунтованих пропозицій Головному управлінню економіки облдержадміністрації щодо обсягів капітальних вкладень за рахунок коштів державного бюджету та перелік державних цільових програм, що реалізуються на території області (Структурні підрозділи облдержадміністрації, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, червень )

  5. Формування проекту Програми соціально-економічного розвитку області на прогнозний рік (Головне управління економіки облдержадміністрації, вересень )

  6. Узгодження з Головним фінансовим управлінням облдержадміністрації обсягів фінансування капітальних вкладень за рахунок коштів державного бюджету та державних цільових программ (Головне управління економіки облдержадміністрації, жовтень )

  7. Розгляд проекту Програми соціально-економічного розвитку області на прогнозний рік на колегії облдержадміністрації (Головне управління економіки облдержадміністрації, листопад)

  8. Доопрацювання розділів проекту Програми, уточнення основних показників економічного та соціального розвитку області та винесення проекту Програми на розгляд сесії обласної ради (Головне управління економіки облдержадміністрації – грудень)