Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Местные фин_буржуй вариант[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.35 Mб
Скачать

69.Порядок складання проектів місцевих бюджетів, їх взаємозв’язок з проектом Державного бюджету та планами економічного і соціального розвитку регіонів.

Бюдж. процес на місц. рівні починається з інструктивного листа, який надходить з Мінфіну до ради міністрів АРК, до обласних фін. держ. Адмін-цій.

При цьому відповідні обласні АРК і ін. повинні подати до Мінфіну необхідну інф-цію для розрахунку міжбюдж. трансфертів і ін. показників, А ВРУ надають інф-цію для перевірки достовірності розрахунків цих показників. Фін. органи розробляють і доводять до головних розпорядників бюдж. коштів інструкції з підготовки бюдж. запитів (кошторисна здійснення видатків, що подаються розпорядником бюдж. коштів).

Гол. Розпорядники несуть відповід-сть за достовірність, зміст і своєчасність поданих бюдж. запитів.

Місц. фін. органи мають право на етапі складання і розгляду проекту місц. бюдж. проводити перевірку та аналізу бюдж. запитів. На підставі перевірки та аналізу бюдж. запиту місц. фін. органи приймають рішення про включення (чи не включення) бюж. запиту до проекту місц. бюджету.

У тижневий термін, після ухвалення проекту про держ. бюджет у 2-му читанні на наступний фін. рік Кабмін доводить місц. адміністраціям положення та показники міжбюдж. відносин.

Після того, на підставі цих положень місц. фін. органи готують проекти рішень про відповідні місц. бюджети.

Проект рішення Про місц. бюджет перед його розглядом на сесії народних депутатів повинен бути схвалений відповідними міськими адміністрац-ми виконавчим органом.

Разом з проектом бюджету на наступний фін. рік подаються док-ти:

1) пояснювальна записка, яка містить інф-цію про соц-ек. стан адмін-терит. одиниці, а також прогнозні показники на наступний бюдж. період.

2) прогноз показників відповідного бюджету за осн. Видами доходу видатків та фінансув-ня на 3 бюдж. періоди.

3) прокет зведеного бюджету

4)показники видатків, які необхідні наступні бюдж. періоди для завершення проектів, що враховані в бюджеті (якщо проект триває більше 1-го бюдж. року)

5) перелік інвестиц. програм на плановий бюдж. період та на 3 наступні.

6) інф-ція про хід виконання бюджету в поточому періоді

7) пояснення розпорядників бюдж. коштів.

При складанні проекту бюджету визначається загальна сума доходів і видатків.

Затвердження централізованих бюджетів відбувається не пізніше, ніж в 2-о тижневий термін після затвердження і опублікування Закону “Про держ. бюджет”.

Базові бюджети повинні бути затверджені в 2-о тижневий термін після прийняття відповідних централізованих бюджетів.

Якщо бюджет не прийнятий до початку фін. року, місц. держ. адміністрації здійснюють видатки тільки на цілі, які були відзначені бджетом на попередній рік. При цьому щомісячні видатки не повинні перевищувати 1/12 обсягу видатків за попередній рік.

68.Права та обов’язки місцевих органів влади та управління щодо формування і використання місцевих бюджетів. =66

76. Доходи від реалізації продукції, робіт та послуг підприємств місцевого господарства.

Відповідно до стандартів бухгалтерського обліку, введених в Україні з 2000 р., грошові потоки, які надходять до підприємств місцевого господарства, формують такі види доходів:

  • Доходи від основної (операційної) діяльності – виручка від реалізації продукції, товарів, робіт

  • Доходи від іншої операційної діяльності: реалізації оборотних активів, іноземної валюти, здачі майна в оренду, операційних курсових різниць, одержання пені, штрафів, одержання субсидій тощо

  • Доходи від фінансових операцій: спільної діяльності, інвестицій, одержання дивідендів, відсотків за облігаціями

  • Доходи від іншої діяльності: реалізації основних засобів, нематеріальних активів, безоплатно отриманих оборотних активів, уцінки необоротних активів і фін операцій

  • Доходи від надзвичайних подій – відшкодування збитків від надзвичайних подій.

Виручка від реалізації продукції підприємств місцевого господарства розраховується методом прямого підрахунку тобто шляхом множення ціни на кількість реалізованої продукції. В = К * Ц.

В доходах від іншої операційної діяльності відображаються суми одержаних штрафів, пені, неустойок та інших санкцій за порушення господарських договорів. Планування цих доходів здійснюється на рівні попереднього року з урахуванням збільшення або зменшення обсягів виробництва та реалізації продукції.

Доходи від фінансових операцій – це важливий напрям фінансової діяльності підприємств, бо дозволяє раціонально використовувати вільні фінансові ресурси. Треба наголосити, що на під-вах місцевого господарства доходи від фінансових операцій ще не набули поширення. Це пов’язано з тим, що дана група підприємств не має значних вільних фінансових ресурсів, які можна було б інвестувати в під-ва інших галузей народного господарства і отримати додатковий прибуток.

В цілому структура доходів підприємств, які функціонують на рівні місцевого господарства, свідчить, що найбільшу питому вагу має дохід від реалізації продукції. Усі інші доходи становлять незначну частку загальних доходів підприємств, та й отримують їх не систематично.