Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр. мова Тексты для переводом на дом.doc
Скачиваний:
89
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Донецький національний університет економіки і торгівлі

ім. М. Туган-Барановського

Кафедра українознавства

В. Я. Погрібна

Українська мова (за професійним спрямуванням) Самостійна робота

Навчально-практичний посібник

для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання

Затверджено на засіданні

кафедри українознавства

Протокол № від 2008 р.

Схвалено навчально-методичною

радою ДонНУЕТ

Протокол № від 2008 р.

Донецьк 2008

ББК

УДК

Рецензенти:

канд. екон. наук, доц. А.О. Аветісова,

викл. каф. українознавства Н. П. Огурецька

Погрібна В. Я.

Українська мова (за професійним спрямуванням). Самостійна робота. Навч.-практ. посіб. для студ. усіх спец. заочн. форми навчання / В. Я. Погрібна. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2008. – 115с.

ISBN966-7634-71-X

Посібник являє собою реалізацію компетентнісного підходу у вивченні курсів «Українська мова», «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Даний посібник містить тексти економічного, обліково-фінансового, маркетингового спрямування, а також завдання до них для вивчення тем відповідно до робочої програми. Зміст посібника спрямований на становлення активного і компетентного користувача мовою.

Для аспірантів, студентів з/в, д/в. Посібник може бути використаний в умовах дистанційної форми навчання.

ББК 81.2 Укр –

© Погрібна В. Я., 2008

Isbn966-7634-71-X© Донецький національний університет

економіки і торгівлі

ім. М. Туган-Барановського, 2008

Передмова

Сучасна модель системи навчання українській мові за професійним спрямуванням потребує нової стратегії навчального процесу, яка полягає у застосуванні компетентнісного підходу. Специфіка даного посібника обумовлена формуванням комунікативної компетентності через систему завдань для писемного та усного мовлення.

Головна мета посібника полягає у забезпеченні організації самостійної роботи студентів заочного відділення зі спеціальностей «менеджмент організацій», «економіка підприємства», «фінанси», «облік та аудит», «маркетинг» для глибокого засвоєння змісту курсів «Українська мова», «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Посібник містить тексти економічного, обліково-фінансового, маркетингового спрямування, а також завдання до них для вивчення тем відповідно до робочої програми. Такий зміст посібника спрямований на активізацію знань з різних структурних рівнів української мови, удосконалення вмінь і навичок грамотного письма, опанування наукового стилю української мови.

Особлива увага приділяється значеннєвій структурі слова, урахуванню його різних змістових відтінків, особливості сполучуваності, стилістичним характеристикам через завдання з культури мовлення.