Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекций Маркетинг в стро-ве.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
901.63 Кб
Скачать

9.2. Види реклами, сфера діяльності реклами, кошти і носії реклами.

9.2.1. Види реклами.

Реклама, є одним з найважливіших видів діяльності підприємства, за допомогою якої передається інформація про характеристики будівельної продукції, з метою виникнення і підвищення попиту. Існує кілька класифікацій видів реклами, у тому числі: у залежності від цілей, на основі застосовуваних коштів інформації й інші.

У залежності від цілей розрізняють наступні види реклами: первісну, конкурентну чи стимулюючу, підтримуючу чи рекламу стабільності і престижну.

Первісна рекламаспрямована на ознайомлення споживачів замовників з будівельною продукцією, її якістю, ціною й основними характеристиками з метою порушення інтересу в споживачів і виникнення попиту.

Конкурентначи реклама стимулююча подає інформацію споживачам, замовникам про будівельну продукцію, що відрізняється від конкурентів новими проектними рішеннями в частині об'ємно-планувальних, конструктивних і технологічних рішень, що дає економію ресурсів і зниженні вартості будівництва.

Підтримуюча чи реклама стабілізації, спрямована на підтримку попиту на раніше рекламовану будівельну продукцію. Вона носить характер, що нагадує. З цією метою будівельна фірма повинна закріплювати рекламою не тільки досягнуті результати, але і рекламувати досконалість будівельної продукції.

Престижна реклама- орієнтована на контактну аудиторію, звернена до громадськості. Вона включає рекламу не тільки будівельної продукції, але і самої фірми, її досягнення в наукових дослідженнях і т.д. Об'єктом рекламної інформації є також загальна політика підприємства, його історія, система підвищення кваліфікації, керівники і т.д. Завдання реклами полягає в тім, щоб переконати громадськість, що діяльність цієї фірми є корисної для суспільства.

9.2.2. Сфера діяльності реклами.

Сфера діяльності реклами визначається її учасниками і включає ряд окремих взаємопов'язаних елементів. Для здійснення процесу реклами функціонує наступний комплекс елементів: рекламодавці, що іноді використовують рекламні агентства для своїх звертань через кошти реклами і носії, щоб з ними ознайомилися потенційні споживачі цих звертань.

Як рекламодавців є будівельні організації різних форм власності, а також держава.

Рекламні агентства- це незалежні підприємства, компанії, що складаються з творчих працівників і комерсантів, що розробляють, готують і розміщають інформаційні матеріали в коштах реклами по замовленнях рекламодавців з метою підвищення попиту на будівельну продукцію.

Кошту реклами– являє собою як би речовинну трансформацію ідей рекламного звертання. Вибір рекламних коштів залежить від багатьох факторів, у тому числі від: характеру рекламованої будівельної продукції, наявності коштів на рекламу, місткості ринку, кола можливих споживачів і т.д.

Носіями рекламиє в першу чергу будь-які чи особи речі, на яких можливо розмістити інформацію і контакт, з якими може представляти визначену користь для цільової групи.

Споживачамиє громадяни, різні підприємства й організації України, а також іноземних держав.