Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

З. Права Вiддiлу

3.1. Посадовi особи Вiддiлу, вiдповiдно до покладених на нього завдань, мають право:

3.1.1. Проводити в порядку, визначеному законодавством, ревiзії та перевiрки фiнансових i бухгалтерських документiв, звiтiв, кошторисів, розрахункiв та iнших документiв, що пiдтверджують надходження i витрачання коштiв, матерiальних цiнностей, у передбачених законодавством випадках - документiв, що пiдтверджують цiльове використапня коштiв, якi залишилися в розпорядженнi суб’єктiв господарювання у зв’язку з наданими пiльгами за платежами до бюджетiв.

3.1.2. Безперешкодного доступу працiвникiв на склади, у сховища, виробничi та iншi примiщення для їх обстеження та з’ясування питань, пов’язаних з ревiзiєю або перевiркою.

3.1.3. Вимагати вiд керiвникiв об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, проведення, у тому числi в присутностi працiвникiв органiв державної контрольно-ревiзiйної служби, iнвентаризацiй основних фондiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i розрахункiв, у необхiдних випадках опечатувати каси та касовi примiщення, склади, архiви, а при виявленнi пiдробок, iнших зловживань вилучати необхiднi документи на строк до закiнчення ревiзiї або перевiрки, залишаючи у справах акт вилучення та копiї або регiстри вилучених документiв.

3.1.4. Вносити пропозицiї керiвництву КРУ щодо припинення вiдповiдно до законодавства операцiй на рахунках в установах банкiв та iнших фiнансових установах.

3.1.5. Залучати на договiрних засадах квалiфiкованих фахiвцiв органiв виконавчої влади, державних цiльових фондiв, пiдприємств, установ i органiзацiй для проведення контрольних обмiрiв будiвельних, монтажиих, ремонтних та iнших робiт, контрольних запускiв у виробницгво сировини i матерiалiв, контрольних аналiзiв сировини, матерiалiв i готової продукцiї, iнших перевiрок.

3.1.6. Одержувати вiд комерцiйних банкiв та iнших фiнансових установ необхiднi вiдомостi, копiї документiв, довiдки про банкiвськi операцiї та залишки коштiв на рахунках об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, а вiд iнших пiдприємств i органiзацiй - довiдки i копiї документiв про операції та розрахунки з установами, органiзацiями, пiдприємствами, що ревiзуються або перевiряються.

3.1.7. Проводити в установленому порядку на пiдприємствах, в установах та органiзацiях, якi здiйснювали операцiї та розрахунки з об’єктом, що ревiзується або перевiряється, зустрiчнi перевiрки здiйснених мiж ними операцiй та розрахункiв.

3.1.8. Звертатися в разi потреби до iнших органiв державного контролю з питань проведення спiльних перевiрок у межах повноважень, визначених законодавством.

3.1.9. Одержувати вiд посадових i матерiально вiдповiдальних осiб пiдприємств, установ та органiзацiй, що ревiзуються або перевiряються, письмові пояснення з питань, якi виникають пiд час проведення ревiзiй та перевiрок.

3.1.10. Пред’являти у межах своїх повноважень керiвникам та іншим посадовим особам об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, обов’язковi для виконання вимоги щодо усунення виявлених порушень.

3.1.11. Вносити пропозицiї керiвництву КРУ про застосування вiдповiдно до законодавства до пiдприємств, установ, органiзацiй фiнансових санкцiй.

3.1.12. Порушувати перед керiвниками вiдповiдних органiв державної влади, органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та оргаяiзацiй питання про притягнення до встановленої законом вiдповiдальностi винних у порушеннях осiб.

3.1.13. Робити запити мiсцевим органам виконавчої влади, органам мiсцевого самоврядування щодо одержання iнформацiї, документiв та матерiалiв, необхiдних для виконання покладених на Вiддiл завдань i повноважень.

3.1.14. Порушувати перед вiдповiдними органами питання: про припинення бюджетного фiнансування i кредитування пiдприємств, установ та органiзацiй у зв’язку з виявленими фактами використання бюджетних коштiв з порушенням чинного законодавства; про визнання недiйсними договорiв, укладених з порушенням законодавства; стягнення в дохiд держави коштiв, отриманих за незаконними угодами, без установлених законом пiдстав та з порушенням законодавства.

3.1.15. У випадках виявлення зловживань i порушень чинного законодавства передавати правоохоронним органам матерiали ревiзiй, а також повiдомляти про виявленi зловживання i порушення державним органам i органам, уповноваженим управляти державним майном.