Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

З. Права Управлiння

3.1. Управлiння, вiдповiдно до покладених на нього завдань, а також через пiдпорядкованi йому контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли, має право:

3.1.1. Проводити в порядку, визначеному законодавством, ревiзії та перевiрки фiнансових i бухгалтерських документiв, звiтiв, кошторисiв, розрахункiв та iнших документiв, що пiдтверджують надходження i витрачання коштiв, матерiальних цiнностей, у передбачених законодавством випадках - документiв, що пiдтверджують цiльове використання коштiв, якi залишилися в розпорядженнi господарюючих суб’єктiв у зв’язку з наданими пiльгами за платежами до бюджетiв.

3.1.2. Проводити вiдповiдно до законодавства ревiзiї та перевiрки за дорученням Президента України , Кабiнету Мiнiстрiв України, правоохоронннх органiв.

3.1.3. Безперешкодного доступу працiвникiв на склади, у сховища, виробничi та iншi примiщення для їх обстеження та з’ясування питань, пов’язаних з ревiзiєю або перевiркою.

3.1.4. Припиняти вiдповiдно до законодавства операцiї на розрахункових та iнших рахунках в установах банкiв та iнших фiнансових установах.

3.1.5. Вимагати вiд керiвникiв об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, проведення, в тому числi у присутностi працiвникiв органiв ДКРС, iнвентаризацiй основних фондiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i розрахункiв, фiнансових зобов’язань, вiдповiдно до закону опечатувати каси та касовi примiщення, склади, архiви, вилучати необхiднi документи.

3.1.6. Залучати на договiрних засадах квалiфiкованих фахiвцiв мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади, державних цiльових фондiв, пiдприємств, установ i органiзацiй для проведення контрольних обмiрiв будiвельних, монтажних, ремонтних та iнших робiт, контрольних запускiв у виробництво сировини i матерiалiв, контрольних аналiзiв сировини, матерiалiв i готової продукцiї, iнших перевiрок.

3.1.7. Одержувати вiд Нацiонального банку України та його установ, комерцiйних банкiв, органiв Державного казначейства України та iнших фiнансових установ необхiднi вiдомостi, копії документiв, довiдки про банкiвськi операції та залишки коштiв на рахунках об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, а вiд iнших пiдприємств i органiзацiй - довiдки i копiї документiв про операції та розрахунки з установами, органiзацiями, пiдприємствами, що ревiзуються або перевiряються.

3.1.8. Проводити в установленому порядку на пiдприємствах, в установах та органiзацiях, якi здiйснювали операцiї та розрахунки з об’єктом, що ревiзується або перевiряється, зустрiчнi перевiрки здiйснених мiж ними операцiй та розрахункiв.

3.1.9. Звертатися в разi необхiдностi до iнших органiв державного контролю з питань проведення спiльних перевiрок у межах повноважень, визначених законодавством.

3.1.10. Одержувати вiд посадових i матерiально вiдповiдальних осiб пiдприємств, установ та органiзацiй, що ревiзуються або перевiряються, письмовi пояснення з питань, якi виникають пiд час проведення ревiзiй та перевiрок.

3.1.11. Пред’являти у межах своєї компетенцiї керiвникам та iншим посадовим особам об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, обов’язковi для виконання вимоги щодо усунення виявлених порушень.

3.1.12. Накладати вiдповiдно до законодавства на керiвникiв та iнших посадових осiб пiдприємств, установ i органiзацiй адмiнiстративнi стягнення.

3.1.13. Застосовувати вiдповiдно до законодавства до пiдприємств, установ, органiзацiй та iнших суб’єктiв господарювання фiнансовi санкції.

3.1.14. Порушувати перед керiвниками вiдповiдних органiв державної влади, органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та органiзацiй питания про притягнення до встановленої законом вiдповiдальностi винних у порушеннях осiб.

3.1.15. Робити запити та одержувати вiд мiсцевих органiв виконавчої влади, органiв мiсцевого самоврядування в повному обсязi iнформацiю, документи та матерiали, необхiднi для виконання покладених на Управлiння завдань i повноважень.

3.1.16. Порушувати перед вiдповiдними органами питания про припинення бюджетного фiнансування i кредитування пiдприємств, установ та органiзацiй у зв’язку з виявленими фактами використання бюджетних коштiв з порушенням чинного законодавства; про визнання недiйсними договорiв, укладених з порушенням законодавства та стягувати в доход держави кошти, отриманi за незаконними угодами, без установлених законом пiдстав та з порушенням законодавства.