Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

5. Правовий захист посадових осiб Вiддiлу

5.1. Посадовi особи Вiддiлу є представниками органiв виконавчої влади.

Законнi вимоги посадових осiб Вiддiлу є обов’язковими для виконання посадовими особами об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються.

5.2. Втручання в дiяльнiсть посадових осiб Вiддiлу тягне за собою вiдповiдальнiсть, передбачену законодавством.

5.3. Посадова особа Вiддiлу при виконаннi своїх службових обов’язкiв перебуває пiд захистом закону. Усi посадовi особи Управлiння пiдлягають державному обов’язковому страхуванню за рахунок коштiв державного бюджету на випадок загибелi або смертi на суму десятярічного грошового утримання за останньою посадою, а в разi поранення, контузії, травм чи калiцтва, захворювання чи iнвалiдностi, що сталися у зв’язку з виконанням службових обов’язкiв, у розмiрi вiд шестимiсячного до п’ятирiчного грошового утримання за останньою посадою залежно вiд ступеня втрати працездатностi.

6. Фiнансування та матерiально-технiчне забезпечення Вiддiлу

Фiнансування та матеріально-технiчне забезпечення Вiддiлу здiйснюється за рахунок асигнувань державного бюджету.

Перший заступник Голови ГоловКРУ України І.Б. Стефаник

ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Головного

контрольно-ревізійного уравління України

від 7 лютого 2001 р. №11

Зареєстровано в Міністерстві юстиції

України 22 лютого 2001 р. за № 157/ 5348

Типове положення про Контрольно-ревiзiйний вiддiл у районi, мiстi, районi в мiстi та мiжрайонний контрольно-ревiзiйний вiддiл без статусу юридичної особи

1. Загальнi положення

1.1. Контрольно-ревiзiйнi вiддiли у районах, мiстах, районах у мiстi або мiжрайоннi контрольно-ревiзiйнi вiддiли, надалi - Вiддiл, є структурним пiд роздiлом Контрольно-ревiзiйного управлiння в АР Крим, областi, мiстi Києвi чи Севастополi, надалi - КРУ, пiдпорядковується йому та входить до складу державної контрольно-ревiзiйної служби в Українi.

1.2. Вiддiл у своїй дiяльностi керується Конституцiєю та законами України, актами Президента України , Кабiнету Мiнiстрiв України , наказами ГоловК РУ України i КРУ, Положенням про Вiддiл, яке розробляється на пiдставi Типового положення i затверджується наказом КРУ, а також iншими нормативно-правовими актами.

1.3. Вiддiл координує свою дiяльнiсть з мiсцевими державними адмiнiстрацiями та органами мiсцевого самоврядування, фiнансовими органами, пiдроздiлами державного казначейства i державної податкової служби, iншими контрольними органами, органами прокуратури, внутрiшнiх справ, Служби безпеки.

1.4. Вiддiл має самостiйний кошторис, печатку iз своїм найменуванням, штампи i вiдповiднi бланки.

1.5. Структуру та штатний розпис Вiддiлу затверджує начальник КРУ.

1.6. Майно, що є державною власнiстю i закрiплене за Вiддiлом, належить йому на правi оперативного управлiння.