Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

5. Правовий захист посадових осiб Управлiння

5.1. Посадовi особи Управлiння є представниками органiв виконавчої влади. Законнi вимоги посадових осiб Управлiння є обов’язковими для виконання посадовими особами об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються.

5.2. Втручання в дiяльнiсть посадових осiб Управлiння тягне за собою вiдповiдальнiсть, передбачену законодавством.

5.3. Посадова особа Управлiння при виконаннi своїх службових обов’язкiв перебуває пiд захистом закону. Усi посадовi особи Управлiння пiдлягають державному обов’язковому страхуванню за рахунок коштiв державного бюджету на випадок загибелi або смертi на суму десятирiчного грошового утримання за останньою посадою, а в разi поранення, контузії, травм чи калiцтва, захворювання чи iнвалiдностi, що сталися у зв’язку з виконанням службових обов’язкiв, у розмiрi вiд шестимiсячного до п’ятирiчного грошового утримання за останньою посадою залежно вiд ступеня втрати працездатностi.

6. Фiнансування та матерiально-технiчне забезпечення Управлiння

6.1. Фiнансування та матерiально-технiчне забезпечення Управлiння здiйснюється за рахунок асигнувань державного бюджету.

6.2. Гранична чисельнiсть, структура, штатний розпис i фонд оплати працi Управлiння затверджуються ГоловКРУ України .

Перший заступник Голови ГоловКРУ України І. Б. Стефаник

Про затвердження типових положень про

контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли

Наказ Головного контрольно-ревiзiйного управлiння України від 7 лютого 2001 року № 11

Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 22 лютого 2001 р.

за № 156/5347

На виконання Указу Президента України вiд 28.11.2000 № 1265/2000 „Про Положення про Головне контрольно-ревiзiйне управлiння України” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Типове положення про Контрольно-ревiзiйний вiддiл у районi, мiстi, районi в мiстi та мiжрайонний контрольно-ревiзiйний вiддiл зi статусом юридичної особи i Типове положення про Контрольно-ревiзiйний вiддiл у районi, мiстi, районi в мiстi та мiжрайонний контрольно-ревiзiйний вiддiл без статусу юридичної особи /додаються/.

2. Начальникам контрольно-ревiзiйних управлiнь в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi на пiдставi затверджених цим наказом типових положень пiдготувати новi редакцiї положень про контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли. Положення про контрольно-ревiзiйнi вiддiли у районах, мiстах, районах у мiстах, мiжрайоннi контрольно-ревiзiйнi вiддiли зi статусом юридичної особи у 2 примiрниках до 15.03.2001 подати до ГоловКРУ на затвердження.

3. Скасувати наказ ГоловКРУ вiд 17.11.99 № 101 „Про затвердження Типових положень про контрольно-ревiзiйнi вiддiли”.

4. Управлiнню забезпечення взаемодiї з правоохоронними органами та правової роботи пiсля державної реєстрацiї довести цей наказ до вiдома контрольно-ревiзiйних управлiнь в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Кйєвi та Севастополi.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови ГоловКРУ України Стефанюка I. Б.

Голова М М. Каленський

ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Головного

контрольно-ревiзiйного управлiння України

вiд 7 лютого 2001 р. № 11

Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї

України 22 лютого 2001 р. за № 156/5347

ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ

про Контрольно-ревiзiйний вiддiл у районi, мiстi, районi в мiстi

та мiжрайонний контрольно-ревiзiйний вiддiл зi статусом юридичної особи

1. Загальнi положення

1.1. Контрольно-ревiзiйнi вiддiли у районах, мiстах, районах в мiстi або мiжрайоннi контрольно-ревiзiйнi вiддiли, надалi - Вiддiл, є структурним пiдроздiлом Контрольно-ревiзiйного управлiння в АР Крим, областi, мiстi Києвi чи Севастополi, надалi - КРУ, пiдпорядковується йому та входить до складу державної контрольно-ревiзiйної служби в Українi.

1.2. Вiддiл у своїй дiяльностi керується Конституцiєю та законами України, актами Президента України , Кабiнету Мiнiстрiв України , наказами ГоловКРУ України i КРУ, Положенням про Вiддiл, яке розробляється на пiдставi Типового положення i затверджується наказом КРУ, а також iншими нормативно-правовими актами.

1.3. Вiддiл координує свою дiяльнiсть з мiсцевими державними адмiнiстрацiями та органами мiсцевого самоврядування, фiнансовими органами, пiдроздiлами державного казначейства i державної податкової служби, iншими контрольними органами, органами прокуратури, внутрiшнiх справ, Служби безпеки.

1.4. Вiддiл є юридичною особою, має самостiйний кошторис, рахунки в банку, печатку iз зображенням Державного герба України i своїм найменуванням, штампи i вiдповiднi бланки.

1.5. Структуру та штатний розпис Вiддiлу затверджує начальник КРУ.

1.6. Майно, що є державною власнiстю i закрiплене за Вiддiлом, належить йому на правi оперативного управлiння.