Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

Стаття 4. Пiдпорядкованiсть державної контрольно-ревiзiйної служби та координацiя її дiяльностi з іншими контролюючими органами

Державна контрольно-ревiзiйна служба дiє при Мiнiстерствi фiнансiв України i пiдпорядковується Мiнiстерству фiнансiв України .

Контрольно-ревiзiйнi управлiння в Республiцi Крим, областях, мiстах Києві i Севастополi пiдпорядковуються Головному контрольно-ревiзiйному управлiнню України . До складу обласних контрольно-ревiзiйних управлiнь входять контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли (вiддiли, групи) в районах, мiстах i районах у мiстах.

Державна контрольно-ревiзiйна служба координує свою дiяльнiсть з мiсцевими Радами народних депутатiв та органами виконавчої влади, фiнансовими органами, державною податковою службою, iншими контролюючими органами, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки.

Статгя 5. Призначення працiвникiв державної контрольно-ревiзiйної служби

Головне контрольно-ревiзiйне управлiння України очолює заступник Мiнiстра фiнансiв України , начальник управлiння, який призначається Кабiнетом Мiнiстрiв України за поданням Мiнiстра фiнансiв України .

Контрольно-ревiзiйнi управлiння в Республiдi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi очолюють начальники, якi призначаються начальником Головного контрольно-ревiзiйного управлiння України за погодженням з Радою Мiнiстрiв Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями.

Начальники контрольно-ревiзiйних управлiнь в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi призначають i звiльняють керiвникiв контрольно- ревiзiйних пiдроздiлiв (вiддiлiв, груп) в районах, мiстах i районах у мiстах.

Стаття 6. Фiнансування державної контрольно-ревiзiйної служби

Видатки на утримання державної контрольно-ревiзiйної служби визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України i фiнансуються з державного бюджету.

Стаття 7. Статус державної контрольно-ревiзiйної служби

Головне контрольно-ревiзiйне управлiння України , контрольно-ревiзiйнi управлiння в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi є юридичними особами, мають самостiйнi кошториси, розрахунковi та iншi рахунки в банках, печатки iз зображенням державного герба України i з своїм найменуванням.

Контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли (вiддiли, групи) в районах, мiстах i районах у мiстах як структурнi пiдроздiли контрольно-ревiзiйних управлiнь в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi мають печатки i вiдповiднi бланки.

В окремих випадках Головне контрольно-ревiзiйне управлiння України має право вирiшувати питания про надання права юридичної особи окремим контрольно-ревізійним пiдроздiлам в районах, мiстах i районах у мiстах.

Положення про державну контрольно-ревiзiйну службу затверджується Кабiнетом Мiнiстрiв України .

Роздiл II. Основнi функції державної контрольно- ревізійної служби

Стаття 8. Основнi Функцii Головного контрольно-ревiзiйного управлiння України і контрольно-ревiзiйних управлiнь в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi і Севастополi

Головне контрольно-ревiзiйне управлiння України , контрольно-ревiзiйнi управлiння в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi виконують такi функцiї:

1) органiзують роботу контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв в Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi по проведенню ревiзiй i перевiрок, узагальнюють наслiдки документальних ревiзiй i перевiрок i у випадках, передбачених законодавством, повiдомляють про них органам законодавчої та виконавчої влади;

2) проводять ревiзiї та перевiрки фiнансової дiяльностi, стану эбереження коштiв i матерiальних цiнностей, достовiрностi облiку i звiтностi в мiнiстерствах, вiдомствах, державних комiтетах та iнших органах державної виконавчої влади, в державних фондах, в бюджетних установах, а також на пiдприємствах i в органiзацiях, якi отримують кошти з бюджету та з державних валютних фондiв;

З) проводять ревiзiї та перевiрки правильностi витрачання державних коштiв на утримання мiсцевих органiв державної виконавчої влади, установ i органiзацiй, що дiють за кордоном i фiнансуються за рахунок державного бюджету;

4) проводять ревiзiї та перевiрки повноти оприбуткування, правильностi витрачання i збереження валютних коштiв;

5) здiйснюють контроль за усуненням недолiкiв i порушень, виявлених попереднiми ревiзiями та перевiрками;

6) розробляють iнструктивнi та iншi нормативнi акти про проведення ревiзiй та перевiрок;

7) здiйснюють методичне керiвництво i контроль за дiяльнiстю пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв, узагальнюють досвiд проведення ревiзiй та перевiрок i поширюють його серед контрольно-ревiзiйних служб, розробляють пропозицiї щодо удосконалення контролю.

Органи контрольно-ревiзiйної служби розглядають листи, заяви i скарги громадян про факти порушення законодавства з фiнансових питань. Звернення, де повiдомляється про крадiжки, розтрати, недостачi, iншi серйознi правопорушення, негайно пересилаються правоохоронним органам для прийняття рiшення згiдно з чинним законодавством.

Стаття 9. Функцii контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв (вiддiлiв, груп) у районах, мiстах i

районах у мiстах

Контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли (вiддiли, групи) у районах, мiстах i районах у мiстах виконують функції, визначенi статтею 8 цього Закону (за винятком пунктiв 1 i 7).