Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

З. Права Вiддiлу

3.1. Посадовi особи Вiддiлу, вiдповiдно до покладених на нього завдань, мають право:

3.1.1. Проводити в порядку, визначеному законодавством, ревiзії та перевiрки фiнансових i бухгалтерських документiв, звiтiв, кошторисiв, розрахункiв та iнших документiв, що пiдтверджують надходження i витрачання коштiв, матерiальних цiнностей, у передбачених законодавством випадках - документiв, що пiдтверджують цiльове використання коштiв, якi залишилися в розпорядженнi суб’єктiв господарювання у зв’язку з наданими пiльгами за платежами до бюджетiв.

3.1.2. Безперешкодного доступу працiвникiв на склади, у сховища, виробничi та iншi примiщення для їх обстеження та з’ясування питань, пов’язаних з ревiзiєю або перевiркою.

3.1.3. Припиняти вiдповiдно до законодавства операцiї на рахунках в уставонах банкiв та iнших фiнансових установах.

3.1.4. Вимагати вiд керiвникiв об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, проведення, в тому числi у присутностi працiвникiв органiв державної контрольно-ревiзiйної служби, проведення iнвентаризацiй основних фондiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i розрахункiв, у необхiдних випадках опечатувати каси та касовi примiщення, склади, архiви, а при виявленнi пiдробок, iнших зловживань вилучати необхiднi документи на строк до закiнчення ревiзiї або перевiрки, залишаючи у справах акт вилучення та копiї або регiстри вилучених документiв.

3.1.5. Залучати на договiрних засадах квалiфiкованих фахiвцiв iнших органiв виконавчої влади, державних цiльових фондiв, пiдприємств, установ i органiзацiй для проведення контрольних обмiрiв будiвельннх, монтажних, ремонтних та iнших робiт, контрольних запускiв у виробництво сировини i матерiалiв, контрольних аналiзiв сировини, матерiалiв i готово продукцiї, iнших перевiрок.

3.1.6. Одержувати вiд територiальних управлiнь Нацiонального банку України та комерцiйних банкiв та iнших фiнансових установ необхiднi вiдомостi, копiї документiв, довiдки про банкiвськi операцiї та залишки коштiв на рахунках об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, а вiд iнших пiдприємств i органiзацiй - довiдки i копії документiв про операцiї та розрахунки з установами, органiзацiями, пiдприємствами, що ревiзуються або перевiряються.

3.1.7. Проводити в установленому порядку на пiдприємствах, в установах та органiзацiях, якi здiйснювали операцiї та розрахунки з об’єктом, що ревiзується або перевiряється, зустрiчнi перевiрки здiйснених мiж ними операцiй та розрахункiв.

3.1.8. Звертатися в разi необхiдностi до iнших органiв державного контролю з питань проведення спiльних перевiрок у межах повноважень, визначених законодавством.

3.1.9. Одержувати вiд посадових i матерiально вiдповiдальних осiб пiдприємств, установ та органiзацiй, що ревiзуються або перевiряються, письмовi пояснення з питань, якi виникають пiд час проведення ревiзiй та перевiрок.

3.1.10. Пред’являти у межах своїх повноважень керiвникам та iншим посадовим особам об’єктiв, що ревiзуються або перевiряються, обов’язковi для виконання вимоги щодо усунення виявлених порушень.

3.1.11. Застосовувати вiдповiдно до законодавства до пiдприємств, установ, органiзацiй фiнансовi санкції.

3.1.12. Порушувати перед керiвниками вiдповiдних органiв державної влади, органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та органiзацiй питання про притягнення до встановленої законом вiдповiдальностi винних у порушеннях осiб.

3.1.13. Робити запити мiсцевим органам виконавчої влади, органам мiсцевого самоврядування щодо одержання iнформації, документiв та матерiалiв, необхiдних для виконання покладених на Вiддiл завдань i повноважень.

3.1.14. Порушувати перед вiдповiдними органами питання про припинення бюджетного фiнансування i кредитування пiдприємств, установ та органiзацiй у зв’язку з виявленими фактами використання бюджетних коштiв з порушенням чинного законодавства; про визнання недiйсними договорiв, укладених з порушенням законодавства та стягувати в дохiд держави кошти, отриманi за незаконними угодами, без установлених законом пiдстав та з порушенням законодавства.

3.1.15. У випадках виявлення зловживань i порушень чинного законодавства передавати правоохоронним органам матерiали ревiзiй, а також повiдомляти про виявленi зловживання i порушення державним органам i органам, уповноваженим управляти державним майном.