Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Романова Є.М. Контроль і ревізія, 200...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

4. Керiвництво Управлiння

4.1. Управлiння очолює начальник, який призначається на посаду Головою ГоловКРУ України, за погодженням з Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, мiськими державними адмiнiстрацiями.

4.2. Начальник Управлiння має заступникiв (в тому числi першого заступника), яких за його поданням призначає Голова ГоловКРУ України. Розподiл обов’язкiв мiж заступниками начальника проводиться начальником Управлiння.

4.3. У разi вiдсутностi начальника Управлiння його функцiї виконує перший заступник, а при неможливостi виконання ним обов’язкiв - один з його заступникiв.

4.4. Начальник Управлiння або його заступники за результатами ревiзiй та перевiрок приймають рiшення про застосування фiнансових санкцiй та накладання адмiнiстративних стягнень.

4.5. Начальник Управлiння:

4.5.1. Спрямовує дiяльнiсть Управлiння та несе персональну вiдповiдальнiсть за виконання покладених на Управлiння завдань i здiйснення ним своїх функцiй, встановлює ступiнь вiдповiдальностi заступникiв начальника, керiвникiв пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв та працiвникiв Управлiння.

4.5.2. Затверджує граничну чисельнiсть, штатний розпис та фонд оплати працi пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв Управлiння.

4.5.3. Затверджує наказами положения про пiдпорядкованi контрольно-ревiзiйнi пiдроздiли в районах, мiстах, районах у мiстах, в тому числi про мiжрайоннi контрольно-ревiзiйнi вiддiли, якi не мають статусу юридичної особи, та про вiддiли апарату Управлiння.

4.5.4. У порядку, передбаченому чинним законодавством, призначає працiвникiв апарату Управлiння та працiвникiв пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв, посади яких вiднесенi до номенклатури Управлiння.

4.5.5. У межах своїх повноважень видає накази про заохочення та про притягнення до дисциплiнарної вiдповiдальностi керiвникiв підпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв i працiвникiв апарату Управлiння, а також, вiдповiдно до напряму основної дiяльностi Управлiння, органiзовує та контролює їх виконання.

4.5.6. Звертається з поданням до Голови ГоловКРУ України про застосування дисциплiнарних стягнень до заступникiв начальника Управлiння.

4.5.7. Розпоряджається коштами, якi направляються на утримання та забезпечення дiяльностi Управлiння.

4.5.8. Представляє iнтереси Управлiння у вiдносинах з органами виконавчої влади, в тому числi правоохоронними органами, а також пiдприємствами, установами та органiзацiями всiх форм власностi, у судi та в арбiтражному судi.

4.5.9. Розглядає скарги на дiї службових осiб апарату Управлiння та пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв в районах, мiстах, районах у мiстах.

4.5.10. У разi необхiдностi направляє вiдповiдним контрольно-ревiзiйним управлiнням запити на проведення зустрiчних перевiрок в iнших регiонах України .

4.6. Iнформацiя про результати проведених Управлiнням ревiзiй та перевiрок, адресована до центральних i мiсцевих органiв державної влади, як правило, пiдписується начальником Управлiння i надсилається за призначенням.

4.7. Для погодженого вирiшення питань, що належать до компетенцiї Управлiння, обговорення найважливiших напрямiв його дiяльностi в Управлiннi утворюється колегiя у складi начальника Управлiння (голова колегiї), його заступникiв (за посадою), а також iнших керiвних працiвникiв Управлiння та пiдпорядкованих контрольно-ревiзiйних пiдроздiлiв. Члени колегiї затверджуються та увiльняються вiд обов’язкiв Головою ГоловКРУ України за поданням начальника Управлiння. Рiшення колегiї проводяться в життя, як правило, наказами начальника Управлiння.