Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozdil_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.52 Mб
Скачать

IV. Підготовка та розгляд звіту про виконання місцевого бюджету і прийняття рішення щодо нього

Відповідно до статті 80 Бюджетного кодексу України повноваження щодо складання звітів про виконання місцевого бюджету та їх подання на розгляд відповідної ради належать до компетенції Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої державної адміністрації або виконавчого органу місцевої ради (у разі, якщо виконавчий орган не створений – сільського, селищного або міського голови). Безпосередньо складанням названих звітів займаються місцеві фінансові органи.

Звіти про виконання місцевого бюджету подаються радам у двомісячний термін після закінчення бюджетного року та кожного його кварталу. Після їх перевірки, яка проводиться Рахунковою палатою Автономної Республіки Крим і комісіями з питань бюджету відповідних рад, Верховна Рада Автономної Республіки Крим та місцеві ради затверджують звіти або приймають інше рішення з цього приводу.

Основою для формування вище вказаних звітів є складені і подані територіальними органами казначейства до місцевих фінансових органів баланси, звіти про виконання місцевих бюджетів та інші фінансові звіти. Вони складаються за правилами та формами, встановленими Державним казначейством України за погодженням з Міністерством фінансів України та Рахунковою палатою. Крім того, органи казначейства подають до Міністерства фінансів Автономної Республіки Крим, фінансових органів місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів місцевих рад зведені звіти про виконання відповідних бюджетів.

Звітність про виконання місцевих бюджетів, яка формується органами казначейства, є оперативною, місячною, квартальною та річною. Вона подається до місцевих фінансових органів і виконавчих органів місцевих рад у терміни, які встановлені для подання звітності про виконання державного бюджету в статтях 58-61 Бюджетного кодексу України. Фінансові органи і виконавчі органи місцевих рад опрацьовують сформовану органами казначейства звітність та в разі необхідності подають свої зауваження.

Крім органів казначейства, необхідну для складання звіту про виконання місцевого бюджету інформацію надають також органи стягнення. До її складу входять:

  • місячний звіт про фактичні надходження податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших доходів до бюджету;

  • місячний звіт про податкову заборгованість, включаючи суми недоїмки та переплат (в галузевому і територіальному розрізі, а також у розрізі джерел доходів та форм власності).

Зазначені звіти подаються органами стягнення до місцевих фінансових органів не пізніше 12 числа місяця, наступного за звітним.

Верховна Рада і Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування забезпечують публікацію періодичних звітів про виконання місцевих бюджетів. Інформація про виконання місцевих бюджетів за бюджетний рік (крім бюджетів сіл і селищ) повинна бути опублікована в газетах, визначених відповідними радами, не пізніше 1 березня року, що наступає за звітним.

До 20 березня здійснюється публічне представлення звітів про виконання місцевих бюджетів (крім бюджетів сіл і селищ) у розрізі статей економічної класифікації видатків. Інформація про час і місце публічного представлення звітів публікується разом із звітом про виконання відповідних бюджетів. До звітів додається розшифрування витрат за статтями, розмір яких перевищує (крім заробітної плати з нарахуваннями на неї та комунальних платежів): для бюджету міста Києва – 2 млн. гривень; для бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, бюджету міста Севастополя – 1 млн. гривень; для бюджетів міст, районів – 500 тис. гривень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]