Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozdil_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.52 Mб
Скачать

Збір за право використання місцевої символіки

Платниками збору виступають юридичні особи та громадяни, які використовують місцеву символіку з комерційною метою. Дозвіл на використання місцевої символіки (гербу міста чи іншого населеного пункту, назву або зображення архітектурних, історичних пам’ятників) видає відповідний орган місцевого самоврядування.

Ставки збору за використання місцевої символіки не повинні перевищувати:

– для юридичних осіб – 0,1% вартості виробленої продукції, виконаних робіт, наданих послуг звикористанням місцевої символіки;

– для громадян, які займаються підприємницької діяльністю – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Збір за право проведення кіно- і телезйомок

Платниками збору є комерційні кіно- і телеорганізації, в т.ч. з іноземними інвестиціями та зарубіжні організації, які проводять зйомки, що вимагають від місцевих органів державної виконавчої влади додаткових заходів. Об’єктом оподаткування вважається сума затрат на проведення додаткових заходів (виділення наряду міліції, оточення території зйомок і т.п.).

Збір стягується у розмірі, який не повинен перевищувати фактичних витрат на проведення вказаних заходів.

Збір за право проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей

Юридичні особи та громадяни, які мають дозвіл на проведення аукціонів, конкурсного розпродажу та лотерей сплачують місцевий збір за право проведення аукціонів, конкурсного розпродажу та лотерей. Об’єктом оподаткування виступає вартість заявлених на місцевий аукціон, конкурсний розпродаж товарів виходячи з їхньої початкової ціни, або сума, на яку випускається лотерея.

Ставки збору не повинні перевищувати 0,1% вартості заявлених на місцеві аукціони, конкурсні розпродажі товарів або суми, на яку випускається лотерея. Крім того, ставиться умова: граничний розмір збору за право проведення лотерей не повинен перевищувати з кожного учасника 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян. Збір сплачується за три дні до проведення вказаних заходів, а за право проведення лотерей – під час отримання дозволу на випуск лотерей.

Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг

Обов’язковим місцевим збором є також збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг. Він виступає як плата за оформлення та видачу дозволів на торгівлю у спеціально відведених для цього місцях. Платники збору – юридичні особи та громадяни, які реалізують сільськогосподарську, промислову продукцію та інші товари.

Граничні ставки збору встановлені в наступних розмірах:

– 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для суб’єктів, які постійно ведуть торгівлю у спеціально відведених для цього місцях;

– 1 неоподатковуваний мінімум доходів громадян в день – за одноразову торгівлю.

Диференціація ставок збору здійснюється в залежності від площі торгового місця, його територіального розміщення та виду продукції.

Збір з власників собак

Збір з власників собак належить до обов’язкових до запровадження місцевими радами місцевих зборів. Надходження даного збору незначні і тому він являє собою яскравий приклад обов’язкового платежу, затрати по справлянню якого перевищують надходження коштів.

Збір стягується з громадян-власників собак (крім службових), які проживають у будинках державного та громадського житлового фонду та приватизованих квартирах. Збір сплачується щорічно, його граничний розмір за кожного собаку не повинен перевищувати 10% неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Стягнення збору з власників собак проводять органи житлово-комунального господарства.

Збір на розвиток рекреаційного комплексу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]