Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozdil_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.52 Mб
Скачать

Розрахунок показника обсягу видатків на культуру і мистецтво

Розрахунковий показник обсягу видатків на культуру і мистецтво визначається виходячи з:

1) чисельності наявного населення адміністративно-територіальної одиниці;

2) фінансових нормативів бюджетної забезпеченості на одного жителя, які коригуються на прогнозний обсяг ресурсів бюджету, що спрямовуються на зазначену мету у планованому бюджетному періоді.

Фінансовий норматив бюджетної забезпеченості розраховується як середній розмір загальних видатків відповідних місцевих бюджетів, затверджених місцевими радами на бюджетний період, що передує плановому, на одного жителя.

Встановлено, що обсяг видатків місцевих бюджетів на культуру і мистецтво не може бути меншим, ніж обсяг у році, що передує плановому, скоригований на індекс споживчих цін в середньому до попереднього року, врахований в Основних прогнозних показниках економічного і соціального розвитку України за даними Мінекономіки.

Для бюджету Автономної Республіки Крим та обласного бюджету розрахунковий обсяг видатків на культуру і мистецтво визначається множенням фінансового нормативу бюджетної забезпеченості видатків на культуру і мистецтво бюджету Автономної Республіки Крим та обласного бюджету в розрахунку на одного жителя на чисельність наявного населення адміністративно-територіальної одиниці. В розрахунку додатково враховуються видатки бюджету адміністративно-територіальної одиниці, до складу якої входять населені пункти, які за статусом віднесені до гірських. Ці видатки визначаються за окремим розрахунком.

Для бюджету міст Києва і Севастополя розрахунковий обсяг видатків на культуру і мистецтво визначається множенням фінансового нормативу бюджетної забезпеченості видатків на культуру і мистецтво для міст Києва і Севастополя в розрахунку на одного жителя на чисельність наявного населення адміністративно-територіальної одиниці.

Для бюджету міста республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, бюджету району розрахунковий показник обсягу видатків на культуру і мистецтво визначається множенням фінансового нормативу бюджетної забезпеченості видатків на культуру і мистецтво міста республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення або району в розрахунку на одного жителя на чисельність наявного населення адміністративно-територіальної одиниці. В розрахунку додатково враховуються видатки бюджету адміністративно-територіальної одиниці, до складу якої входять населені пункти, які за статусом віднесені до гірських. Ці видатки визначаються за окремим розрахунком.

Розрахунок показника обсягу видатків на фізичну культуру і спорт

Розрахунковий показник обсягу видатків на фізичну культуру і спорт визначається з урахуванням:

1) чисельності наявного населення адміністративно-територіальної одиниці;

2) питомої ваги зазначених видатків бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів (45%), бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районів (55%) у загальній сумі видатків на фізичну культуру і спорт бюджетів адміністративно-територіальних одиниць за даними зведення місцевих бюджетів, затверджених місцевими радами у попередні роки;

3) кількості спортсменів постійного складу шкіл вищої спортивної майстерності відповідно до плану комплектування та спискового складу, затвердженого Держкомспортом.

Розрахунковий показник обсягу видатків на фізичну культуру і спорт місцевих бюджетів визначається множенням фінансового нормативу бюджетної забезпеченості на фізичну культуру і спорт усіх місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя на чисельність наявного населення адміністративно-територіальної одиниці з врахуванням питомої ваги зазначених видатків у загальній сумі видатків на фізичну культуру і спорт бюджетів адміністративно-територіальних одиниць. В розрахунках враховуються також витрати на утримання шкіл вищої спортивної майстерності, а також додаткові видатки бюджету адміністративно-територіальної одиниці, до складу якої входять населені пункти, які за статусом віднесені до гірських. Ці видатки визначаються за окремим розрахунком.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]