Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnik_Upravlinnya_sotsialno-eko_nomichnim_ro....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

Література для поглибленого вивчення

  1. Данилишин Б.М. Природно-техногенна (екологічна безпека) / [Б.М.Данилишин, А.В. Степаненко, О.М. Ральчук та ін. ] – К.: РВПС України НАН України, 389 с.

  2. Дорогунцов С.І. Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка / [С.І. Дорогунцов, Т.А.Заяць, Ю.І. Пітюренко та ін.]. – К.: РВПС України НАН України, 988 с.

  3. Економічне оновлення регіону: аналіз ситуацій та рішення. / [керівник авт. колективу: Б.В. Буркинський, С.К. Харічков]. – Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2008. – 494 с.

  4. Молина Е.В. Регулирование инвестиционной деятельности в регионе / Е.В. Молина // Труды Одесского политехнического университета. – 2000, — Вып.1;

  5. Москаленко А.П. Экономика природопользования и охраны окружающей среды: [Учебное пособие] / А.П. Москаленко – М.: ИКЦ “МарТ” Ростов-н/Д: Издательский центр “МарТ”, 2003. – 224с.

  6. Новицький В.Є. Економічні ресурси цивілізаційного розвитку: [навч. посіб.] / В.Є. Новицький В.Є. – К.: НАУ, 2004. – 268 с.

  7. Соціальний розвиток України: сучасні трансформації та перспективи / [С.І. Бандур, Т.А. Заяць, В.І. Куценко та ін.]; за заг. ред. Б.М. Данилишина. – 2-ге вид. Черкаси: Брама – Україна, 2006. – 620 с.

  8. Управління розвитком регіону: [навчальний посібник] / Т.Л. Миронова, О.П. Добровольська, А.Ф. Процай, С.Ю. Колодій. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 328 с.

Загальні методичні поради з курсу «соціально-економічним розвитком регіону» система поточного і підсумкового контролю

.

Семінарські заняття з дисципліни «Управління соціально-економічним розвитком регіону» проводяться на денній та заочній формах навчання у формі вільного обговорення. Основною метою їхнього проведення є узагальнення та систематизація знань, отриманих студентами під час підготовки до занять, а також розвиток у них критичного, творчого мислення, здібностей до вільного обміну думками, вміння аналізувати наукову інформацію, самостійно знаходити можливі ресурси для розв’язання проблем, моделювати різні ситуації та виробляти стратегію досягнення мети завдяки здобутим в процесі навчання знаннєвим і практичним компетенціям.

Крім того, під час семінарських занять передбачається проведення комплексного контролю, тобто перевірка рівня засвоєння навчального матеріалу з усіх тем дисципліни. Для цього пропонуються контрольні питання для закріплення вивченого матеріалу і самоперевірки знань, а до окремих тем — завдання, які потрібно виконувати у письмовому вигляді. Частину питань дисципліни студенти опрацьовують самостійно.

Підготовка до семінарських занять передбачає, в першу чергу, уважне вивчення навчальної літератури, рекомендованої до кожного семінару. В процесі підготовки потрібно прочитати конспект лекцій з відповідних тем, вивчити понятійний апарат й осягнути логіку навчального матеріалу. Якщо ж деякі питання залишилися незрозумілими, звернутися до літературних джерел, рекомендованих у цьому розділі.

Слід також мати на увазі, що інформація, яка міститься в підручниках, з часом втрачає новизну, а статистичні матеріали застарівають. Тому, лише на лекціях викладач може оперативно висвітлювати можливі зміни в теорії і практиці управління регіональним розвитком.

Оцінювання роботи студентів на семінарських заняттях здійснюється за результатами виступів студентів. При цьому враховується не лише глибина розкриття проблеми, а також активність в обговоренні різних питань теми, уміння ставити актуальні, проблемні запитання, висловлювати власну думку про ті чи інші проблеми на заняттях-дискусіях, у формах «мозкового штурму», «прес-конференції». Велике значення має якість виконання контрольних робіт у формі експрес-опитування, міні- або тест-контролю.

Оцінювання знань студентів за вибіркову дисципліну «Управління соціально-економічним розвитком регіону» здійснюється як за поточний модульний контроль (ПМК) з виставленням загальної кількості балів (від 0 до 100), оцінки за чотирибальною шкалою й оцінки за шкалою ECTS.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]